Grønt gründerskap, innovasjon og konseptutvikling

Norges grønne fagskole – Vea inviterer til kurs med tema "Gründerskap, innovasjon og konseptutvikling"

Hva skal til for å lykkes som gründer? Møt kjente og etablerte gründere og lær av deres suksesshistorier. Kursdagene har fokus på gründerskap, innovasjon, hvordan lykkes i markedet, utvikling av konsepter og finansieringsmuligheter.

Kurset består av tre enkeltdager og bygger på hverandre. Du kan også velge å ta enkeltdager, da hver kursdag har et eget fokusområde.

 

Kurs: Gründerskap, innovasjon og konseptutvikling

Målgruppe: Alle er velkomne, men fokuset er på deg som går med en gründer i magen og som vurderer å starte for deg selv.

Tid: 11.januar, 8.februar og 22.mars 2018

Sted: Norges grønne fagskole – Vea, Turistveien 92, 2390 Moelv

Pris for kurset : 3500,- for hele kurset. Inkluderer kaffe/te og lunsj. Dersom du ønsker å være med på en av dagene koster det 1350,-

Overnatting: Vi har noen ledige rom dersom du har behov for overnatting. Ta kontakt ved å sende e-post til: hybel@vea-fs.no. Overnatting på Vea koster 300,- pr natt (inkludert sengetøy og håndklær, ikke frokost)

Påmelding: For påmelding benytt påmeldingsskjemaet

Påmeldingsfrist: Senest en uke før kursstart, førstemann til mølla

 

Første kursdag: Torsdag 11.januar 2018

Kursdagen tar utgangspunkt i en gründerhistorie og vil med utgangspunkt i denne belyse temaer som:

  • Hva er en gründer og hvilke gründerteam lykkes?
  • Hvem er innovatørene?
  • Idéutvikling og markedsavklaring. Hvem er målgruppene? Hvordan teste markedet?

Program torsdag 11.januar 2018

09.00 – 09.15           Velkommen med kaffe

09.15 – 10.00           En gründerhistorie ved Charlotte Holberg Sveinsen på Skafferiet Hovinsholm

10.00 – 10:15           Oppsummering og spørsmål

10.15 -  11.00           Hvorfor trenger vi gründere og hvilke gründerteam lykkes? ved Ole Christian Tilset fra Hedmark kunnskapspark

11.00 – 11.15           Benstrekk

11.15 – 12.00           Hva er innovasjon og hvem er innovatørene ved Ole Christian Tilset fra Hedmark kunnskapspark

12.00 – 12.45           Lunsj

12.45 – 13.45           Fra idé til marked (målgrupper/hvem er markedet, forretningsmodell, Lean start up)

                                  ved Mathias Bakke Haugen fra Innovasjon Norge

13.45 – 14.00           Oppsummering og spørsmål

14.00 – 15.00           Gruppediskusjon: Lean start up-metoden med utgangspunkt i eget case/bedrift/produkt.

Kl. 15.00                  Avslutning og oppsummering

 

Andre kursdag: Torsdag 8. februar 2018

Kursdagen tar utgangspunkt i en gründerhistorie og vil med utgangspunkt i denne belyse temaer som:

  • Hvordan designe et konsept?
  • Viktigheten av nettverksbygging og betydningen dette har for å nå marked og målgrupper med sitt produkt.
  • Matsikkerhet og kvalitetssikring

Program torsdag 8. februar 2018

09.00 – 09.15           Velkommen med kaffe

09.15 – 10.00           En gründerhistorie ved Yngve Eek Ottesen og Harald Brimi fra Brimi  Fjellstugu.

10.00 – 10.15           Oppsummering og spørsmål

10.15 -  11.15          Nettverk og nettverksbygging (verdien av samspill og samarbeid i tidlig fase)

                                   ved Anne Kari  Skjørdal fra Oslofjorden frukt og bær

11.15 - 11.30           Oppsummering og spørsmål

11.30-12.00             Konsepter og konseptutvikling ved Berthe Helgestad fra Hamarregionen utvikling

 

12.00 – 12.45           Lunsj

12.45 – 13.45           Konsepter og konseptutvikling fortsetter ved Berthe Helgestad

13.45 – 14.00           Oppsummering og spørsmål

14.00 – 15.00           Matsikkerhet og HACCP (Hazard Analyzis and Critical Control Point) ved Hege Skari fra Matpuls

Kl. 15.00                  Avslutning med oppsummering og spørsmål

 

Tredje kursdag: Torsdag 22. mars 2018

Kursdagen tar utgangspunkt i en gründerhistorie og vil med utgangspunkt i denne belyse temaer som:

  • Markedsmuligheter, markedskanaler og strategi for distribusjon
  • Grunnlag for lønnsomhet
  • Finansieringsmuligheter
  • Veien videre, mulighetene, hva nå?

Program torsdag 22. mars 2018

09.00 – 09.15           Velkommen med kaffe

09.15 – 10.00           En gründerhistorie ved Nils Lekve fra Hardanger frukt og siderfabrikk

10.00 – 10.15           Oppsummering og spørsmål

10.15 – 11.15           Distribusjon og omsetning (emballasje/logo….) ved Eivind Haalien, lokalmatansvarlig i NorgesGruppen

11.15 – 11.30           Oppsummering og spørsmål

11.30 – 12.00           Gruppediskusjon med utgangspunkt i dagens tema.

12.00 – 12.45           Lunsj

12.45 – 13.45           Finansieringsmuligheter og støtteordninger ved Ole Christian Tilset fra Hedmark kunnskapspark

13.45 – 14.00           Benstrekk

14.00 – 15.00           Veien videre fra nå……ved Ole Christian Tilset fra Hedmark kunnskapspark.

15.00                       Avslutning

 

Meld deg på her: Påmelding til kurset Gründerskap, innovasjon og konseptutvikling

Har du spørsmål angående kuset, ta kontakt med:

Avdelingsleder Hildegunn Aas: 97 01 33 53 eller Faglærer Per Spangen: 41 28 28 76

Kurset arrangeres i samarbeid med:

        

 

Foto: Hardanger saft og siderfabrikk

Oppdatert 01.12.2017

#veafagskole