Hagehistorisk marked 2017

Norges grønne fagskole – Vea er samarbeidspartner når det inviteres til Hagehistorisk marked på Sveinhaug i Ringsaker 2.-3.september 2017

Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker har etablert seg som den store møteplassen for alle som på en eller annen måte har glede av historiske hager. Sett av første helgen i september til dette interessante og vakre markedet!

For niende år på rad åpnes tun, uthus og hage på Sveinhaug gård, med rundt tretti utstillere og en rekke foredragsholdere, som alle bidrar til å høyne interessen og forståelsen for historiske hager og for hager som et kulturminne. Her kan du oppdatere deg på hva som finnes på markedet av varer og tjenester vi trenger i gamle hager, du får kunnskap om gamle hager generelt, og du får historien til noen vakre, restaurerte anlegg spesielt. Bli med på demonstrasjoner, og møt spesialister som kan gi deg svar på spørsmål om akkurat din gamle hage.

Historiske planter

Kunnskapsrike gartnere og faglærere fra Vea selger historiske stauder og svarer på gartnerfaglige spørsmål. Sammen med Veas faglærere og produksjonsgartnere står også Jan Høvo, mangeårig gartner i historiske anlegg, som for tiden også studerer for å bli fagtekniker i Historiske grøntanlegg ved Norges grønne fagskole – Vea. Dette ekspertpanelet kan hjelpe deg med både generelle plantespørsmål, og spesifikke spørsmål om planter i historiske anlegg.


Gartnere fra Vea selger historiske planter under Hagehistorisk marked på Sveinhaug i Ringsaker. 

Foredrag av Jan Høvo

Jan Høvo skal også holde foredrag, og forteller der om sine erfaringer med store stauderabatter, velfriserte engelske plener og inntrykk fra noen historiske hagerom, etter et opphold som gjestegartner i Wisley gardens i England. 

  

Bildet av Jan er tatt i Hampton Court. Druene er høstet fra rankene til The great wine som den berømte gartneren «Capabilty» Brown plantet i 1768. De lange staderabattene i Wisley gardens er blant Englands fineste eksempler på blandete rabatter med stauder og prydbusker.

Program for Hagehistorisk marked 2017

Oppdatert informasjon

På hjemmesiden til Sveinhaug finner du de siste oppdateringer for Hagehistorisk marked: Hagehistorisk marked 2017

Her kan du følge Hagehistorisk marked på facebook: Hagehistorisk marked, facebook

Oppdatert 07.08.2017

#veafagskole