Videregående

De videregående kursene gir en grunnleggende kompetanse innen fagene, i tillegg til å gi en smak på fagets videre muligheter og spennvidde. Det praktiske arbeidet med blomster (produksjonen) kombineres med relevante teorifag. Det skapende, praktiske arbeidet får hovedfokus. Teorifagene brukes for å gi impulser i form av kunnskap og inspirasjon.

Vi tilbyr følgende videregående kurs:

Vis mer
Vis mindre

VG2 inn i maktens senter

Vi på VG2 blomsterdekoratør har vært på ekspedisjon til Oslo, der vi blant annet var innom stortinget. Stortingsbygningen er et av Norges mest karakteriske bygninger, og er et symbol på maktens senter. Det er Norges hjerne, og alt styres og bestemmes her inne, vi var så heldige å få omvisning her.

Les mer

Studietur til Eidsvollsbygningen

Studieturen til Vg2 Blomsterdekoratør førte oss til Eidsvollsbygningen for å få mer kunnskap om den norske grunnloven og bygningens arkitektur.


Les mer

Blomsterdekoratørelever fra Vea på faglig bytur

Vi, elever fra VG2 blomsterdekoratør på Vea dro på studietur til Eidsvoll og Oslo for å lære mer om Eidsvollsbygningen og Stortinget. Alt gikk som det skulle inntil vi skulle bytte tog. Da skjedde det noe. Et gruppemedlem var borte - reiselederen.

Les mer

Velkommen til Vea-elevenes julemarked 3.desember 2015

For de som tar utdanning på videregående nivå er produktutvikling, produksjon, salg og service noe av det de skal lære.

Les mer

Fagprøve i blomsterdekoratørfaget 2015

Prøvenemda for blomsterdekoratørfaget i Hedmark og Oppland avholdt fagrøve på Vea 25.-27.august 2015. 

Les mer

Vea har Blomsterdekoratør Vg2 fra høsten 2015!

Faglærerne på Vea gleder seg over at Vg2 blomsterdekoratør startes opp igjen fra høsten 2015.

Les mer

Jeg trives med å være blomsterdekoratør, og jeg vil fortsette med dette!

Det er alltid spennende å møte igjen tidligere elever. Vi møtte Hanne på jobb i en blomsterbutikk i Oslo og spurte litt om hvordan utdanningen til blomsterdekoratør har vært for henne.

Les mer

Vea lager krans til mønsåsskål på IKEA

Det er store ting på gang! Eller rettere sagt en stor krans. Vea ble spurt om å lage krans til "mønsåsskål" på IKEA som bygges i Ringsaker. 

Les mer

Ingen elever på Vg2 blomsterdekoratør for skoleåret 2014/2015

Vea startet med grunnopplæring for blomsterdekoratører i 1967 og har siden den gang tilbudt utdanning innen blomsterdekoratørfag. Høsten 2014 er det ingen elever som starter på Vg2 blomsterdekoratør på Vea.

Les mer

Dekorering til Ringsakergallaen 2014

Blomsterdekoratørelever fra Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører hadde oppdraget med å dekorere Teatersalen i Brumunddal til Ringsakergallaen 2014.

Les mer

Chris gikk VG2 blomsterdekoratør på Vea, og kom på 3.plass i NM2013

Aina Østby som var faglærer for Chris da han gikk VG2 på Vea, fulgte spent med og har snakket med han etter NM 2013.

Les mer

VG2 blomsterdekoratør med flotte eksamensresultater!

Det var 9 elever på VG2 blomsterdekoratør som avsluttet skoleåret 2012/2013 med vakre og godt gjennomførte eksamensarbeider.

Les mer