Få tilgang til tusenvis av gratis illustrasjonsbilder! 

Vea har en avtale med bildebyrået Colourbox som gir studenter og ansatte gratis tilgang til tusenvis av profesjonelle bilder for bruk i ikke-kommersielle oppgaver, prosjekter og forelesninger .

Colourbox har spesialisert seg på skandinaviske illustrasjonsbilder og databasen oppdateres med over 10 000 nye profesjonelle bilder hver måned fra egen produksjon og 160 eksterne fotografer.

Avtalen sikrer:
  • fri bruk av bilder til skolens markedsføring, nettsider og skoleavis
  • fri bruk av bilder til undervisningsbruk (forelesninger, rapporter, studieplaner osv)
  • fri bruk av bilder til studentenes skolearbeid (prosjektoppgaver, rapporter osv)
Alle bilder ligger i høy oppløsning klar til trykk, og det er også anledning til å foreta kreative endringer og tilpasninger av bildene.
Det er ikke anledning til å bruke bildene i direkte kommersielle produkter der målet er å tjene penger.
Vea har betalt en lisens som sikrer at alle studenter og ansatte kan bruke bildene i skolesammenheng uten ekstra omkostninger. Det betyr at brukere fra Vea (studenter og ansatte) må registrere seg for å få tilgang.
Dette gjøres slik:
2. Velg menypunktet ”Education Licence” i bunnmenyen nede til venstre
3. Tast inn aktiveringskoden [gå inn på Skoleportalen, velg Veiledninger og videre, Ressurser fra biblioteket, og finn koden der] Klikk på «enter key» (til høyre litt nede på siden) og fyll ut registreringsskjemaet. Velg student om du er student!
Du får deretter en e-post med brukernavn og passord som du bruker for å logge deg på bildebasen.
Som studenter får dere 30 gratis nedlastinger i måneden. Bildene skal krediteres med «Foto: Colourbox.com».
Send gjerne en e-post til Turid (turid.espelund.haugen@vea-fs.no) dersom dere trenger søkehjelp (og ikke finner svaret under nettsidens FAQ)!
PS. Bildene dere laster ned, kan lastes ned flere ganger, og er tilgjengelig også i fremtiden, ikke bare inneværende måned. Vannmerket forsvinner ved nedlasting.
*
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com