Foto av frodig hage med tulipaner i mørk burgunder, rosa, hvitt og gult

Kurs innen stauder og sommerblomster i hager og anlegg 

Hvordan tenke nytt og annerledes i beplantning av større offentlige rom? Gå ikke glipp av dette kurset med Mona Holmberg fra Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter!


Tid: 8. mars 2023, 08:30 – 15:30
Sted: Norges grønne fagskole – Vea
Pris: 1600,- inkludert lunsj

Mona Holmberg er en svært erfaren hagedesigner og populær foredrags- og kursholder fra Sverige. Väkstgestaltning – eller formgivning med planter, er noe Mona er svært opptatt av. Særlig valg av komposisjonsprinsipper og planter som viktige faktorer for å lykkes – samt hvordan få til et fornuftig skjøtselsregime.

Kurset er særlig tilpasset gartnere, kommuneansatte, parkansatte og hageplanleggere.

Meld deg på her: Påmeldingslink

Värdens Park i Hisings Backa Foto: Mona Holmberg

Program for kurset

08.30-09.00   Registrering, kaffe
09.00-11.00   Sommerblomster; komposisjon «Hvordan tenke nytt og annerledes i større, offentlige rom»?
11.00-12.00   Stauder og blandede beplantinger
12.00-12.30   Lunsj
12.30-13.30   Bruk av stauder og andre planter i private hager, borettslag og offentlige rom
13.30-14.00   Kaffepause
14.00-15.30   Bruk av stauder og andre planter og hvordan vi kan få til et fornuftig  skjøtselsregime?

Om Mona Holmberg

Mona arbeidet på Göteborgs botaniska trädgård fra 1979 til 2000 og skapte der den omtalte sommerblomstbeplantningen ved inngangen og de store stauderabattene i den sentrale delen av hageanlegget. Siden 2000 har hun inngått i Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter sammen med sin mann, Ulf Strindberg. Tilsammen har de designet et hundretalls beplantninger og små parker i boligområdene i Gøteborg, i området rundt byen og hele Sverige. I tillegg til å utføre plantedesign, gir Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter veiledning, holder forelesninger og praktiske kurs. De har gjennomført en rekke spennende oppdrag og kurs i over 20 år, hvor «väkstgestaltning» eller formgivning med planter er sentralt.

Om kurset

Kurset «Stauder og sommerblomster i hager og anlegg» tar for seg hvordan tenke nytt og annerledes i bruken av sommerblomster og stauder større, offentlige rom. Første del kommer til å handle om sommerblomster, design og skjøtsel. Deretter tar Mona for seg hvordan man kan skape attraktive og innholdsrike beplantninger i ulike kombinasjoner med trær, busker, stauder og blomsterløk – alt med et minimum av skjøtsel. Kurset vil også handle om valg av jord og gjødsel og hvordan man kan få kontroll på ugress med noe hun kaller 14-minuttersmetoden.

Alle bildene i galleriet under er Monas egne bilder, og fra prosjekter hun har gjennomført.


Kontakt oss

Mona Holmberg