Mesterstudentene jubler! 

Fordypningsoppgaven er vurdert og muntlig eksamen er gjennomført, nå kan de snart kalle seg Mestere innen sine fag.

Mesterklassen

Klassen har bestått av håndverkere med fagbrev som møbelsnekker, frisør, blomsterdekoratør, bunadtilvirker, skomaker og maskør- og parykkmaker. Noen av dem driver egne firma, mens andre er ansatt i en bedrift.

Mesterundervisning

De har fulgt mesterundervisningen i Oslo, der de har møttes for 5 helgesamlinger i løpet av ett år. I tillegg har de hatt undervisning og veiledning fra faglærer på nett. Det siste halve året har de jobbet med en fordypningsoppgave.

Forretningsplan 

Fordypningsoppgaven har blant annet vært å lage en forretningsplan for egen bedrift eller en tenkt bedrift. Alle har spenennde og nye ideer rundt konsept og hvordan de skal jobbe videre med egen bedrift eller starte ny bedrift. Gode ideer som er så gode at vi må holde det hemmelig, men spennende nyetableringer vil komme!!

Gode resultater på eksamen

Alle var veldig godt fornøyde med karakteren de fikk på fordypningsoppgaven og muntlig eksamen. Nå kan de søke Mesternemda om å få Mesterbrev.

Etter muntlig eksamen var de samlet på Vea og jeg fikk en liten prat med klassen, før de reiste hjem.

Hvordan har det vært å ta mesterutdanning ved siden av jobb?

Det har gått fint. Vi har ofte vært slitne etter en arbeidsuke, men tanken på å møte igjen alle medstudenter for samling i Oslo har vært hyggelig og gir en positiv energi. Det å møte andre med ulik fagkagrunn har vært veldig spennende og lærerikt, vi har lært mye av hverandre. Sosialt har vi også hatt det veldig bra.

Hvordan har undervisningen vært?

Vi har hatt en fantastisk lærer! Odd Hugo Gauslaa er rolig og balansert. Han har måttet forholde seg til mange forskjellige personer og mange ulike fag, og det har han klart veldig fint.

Det har vært spennende å være i klasse med mange ulike håndverkere, nå har vi et supert nettverk!

Vurderer du å ta mesterbrev?

Vi starter med en ny klasse i Oslo 27.september 2019. Meld deg på her: Påmelding til Mesterutdanning 2019

Tekst og foto: Dorte Finstad

Kontakt oss