English

Dekorering av bord

Det nærmer seg jul, og her gir vi deg tips til hvordan du kan dekorere bordet til juleaften.

Vi ønsker at  bordet skal bugne, være frodig og utstråle eksklusivitet, samtidig som det inneholder naturlige norske tradisjonsrike julematerialer som furu og kongler i skjønn forening. 

  

Borddekoren er bygget opp av gullskåler i ulike størrelser og høyder for å skape spenning. Start med å ha oasis (stikkmasse) i skålene. Her har vi valgt å la oasis være ca. 2 cm under kanten av skålen, slik at oasisen ikke vises. Dekoren er bygd opp asymmetrisk, vi startet med en base av furugrener som leker seg i ulike høyder og lengder.

  

For å dekke oasisen, har vi revet av furunåler og lagt dem ned i skålen. Deretter plasseres blomster parallelt ned i oasisen i ulike høyder og grupper, med gjentagelser slik at helhetsinntrykket bli behagelig å se på.


Enkeltblomster er brukt naturlig der bevegelser i stilker, blader og greiner er viktig for å få et mykt utrykk, mens noen detaljer er konstruerte for å skape litt dramatikk og spenning. For å få en god helhet mellom borddekor og duken er det valgt blomster med fargedominans i rødetoner. Noen blomster tar igjen fargen fra duken, mens andre blomster har ulike rødtoner. Det er også tatt inn ulike toner av fiolett for å gi borddekoren mer dybde, noe som også gjør helhetsinntrykket mer eksklusivt sammen med gullskåler og fløyelsduken.

Elementer i valg av gullysestaker, elegante lys i gull, eksklusive krystall glass med gullkant og porselensfat med gulldekor gjør den eksklusive helheten optimal. 

Da er bordet dekket!

Dekor: Sonja Lønnum
Tekst: Sonja Lønnum/Dorte Finstad
Foto: Dorte Finstad 

Oppdatert 17.12.2018