English

Euro Skills 2012

Louise Høstmark og Katrine Rustad skal representere Norge og blomsterdekoratørfaget i Euro Skills 2012

Euro Skills er en konkurranse der unge yrkesutøvere skal vise sin yrkesfaglige kompetanse. I Euro Skills 2012 skal 460 deltagere fra 27 land konkurrere innenfor 44 fagområder. Konkurransen holdes i lokalene på en racerbilbane i Spa, Belgia fra 4.-6. oktober 2012.

Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører støtter deltagerne i Euro Skills ved at de får bo og trene til konkurransen på skolen. I uke 32 var Katrine og Louise på Vea for å forberede seg til konkurransen. Her kan du se noen bilder av det de jobbet med.En vakker sommerblomstbukett, der alle materialene er plukket ute på Vea.Bukett med en fin kombinasjon av sommerblomster og ulike gressorter, som er plukket på Vea.Katrine jobber med et arrangement. Her har hun laget et underlag av drivved som hun fant nede ved Mjøsa. Hun har borret hull i treverket og satt inn reagensrør som hun arrangerer markblomster i. Vakkert, miljøvennlig og helt gratis! Å være blomsterdekoratør handler om å kunne se og ha evnen til å lage noe vakkert av det man finner rundt seg.

 

Louise jobber med en sommerblomstbukett, der de naturlige egenskapene til blomstene kommer fint frem. Nydelig fargekombinasjon!

 

Ingrid Bendiksen med "Boa" laget av Louise og Katrine med sitt eget blomstersmykke.

Deltagerne i Euro Skills vet ikke hva slags oppgaver de vil komme til å få i Euro Skills, men siden konkurransen holdes på en Racerbilbane, tror de at oppgaveteksten kan ha noe med det å gjøre. Da de trente så de for seg at en oppgave kunne være å lage et blomsterarbeid til en dame iført kjøredress. Siden Vea ligger på Hedmarken var det da helt naturlig å benytte en modell iført kjeledress fra Felleskjøpet.

 

Modell Siv Engen Heimdahl poserer med botanisk skjørt over kjeledressen.

Vi ønsker Louise og Katrine lykke til i Euro Skills, og gleder oss til å følge med på konkurransen!

Louise Høstmark er student ved Botanisk Design på Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, mens Katrine Rustad tok den samme utdanningen i 2011/2012. I tillegg skal Erik Svang, som er student på den Internasjonale fagskoleutdanningen Eksperimentell formgivning med plantemateriale, delta i Euro Skills for Sverige. Vi heier på alle tre!

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015