English

Miljøvennlige sorgarbeider – er det mulig?

Studentene på fagskoleutdanningen Botanisk Design har jobbet med en oppgave som handler om miljøvennlighet i blomsterbransjen.

I sorgbinderiet benyttes det noen materialer som ikke kan komprosteres eller er nedbrytbare. Det benyttes oasis, hardplast, ståltråd og andre produkter som ikke kan kastes på komposthaugen.

Noen steder i Norge har kommunene krav om at alle produkter som leveres til begravelse må være komposterbare. Dette kravet er ikke det samme i alle kommuner, men vi regner med at det kommer til å bli det etterhvert. Uansett er det viktig at blomsterdekoratøren har fokus på miljøet i sitt daglige arbeid, og at man velger materialer og teknikker som ikke skader naturen.

Studentene skulle jobbe spesielt med å se på bruk av miljøvennlige materialer i sorgarabeider og teste ut ulike teknikker for å få til dette.  De skulle også se på om noen blomsterbutikker har en miljøvennlig profil og hvordan de kommuniserer dette.

Nederst på siden ligger det linker til studentenes artikler.

Dette er bilder fra utprøvninger der studentene testet ut ulike materialer som stikkmasse som kan være et alternativ til oasis.

  

   

I studentenes artikler kan du lese hva de testet ut og hvilke erfaringer de gjorde seg.

Her kan du lese studentene sine egne artikler:

Fagartikkel skrevet av Mariann Holmen

Fagartikkel skrevet av Marianne Leren

Fagartikkel skrevet av Andrea Støyva

Fagartikkel skrevet av Marit Karlsen

Oppdatert 16.01.2017