English

Mønsterelev på Vea

Maien Østby Hagen fra Biri har tatt voksenopplæring på Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Hun går ut med bare seksere på vitnemålet.

Tekst og foto: Jeanette Sandbæk Håland, Ringsaker Blad 18. juni 2011

Hun har tatt blomsterdekoratørutdanning på heltid gjennom det siste året. – Jeg har alltid vært interessert i blomster, og vurderte sterkt å begynne på Vea da jeg gikk på videregående. Men det gikk ingen buss fra Biri til Moelv, så det ble ikke noe av. Men i fjor begynte jeg på voksenopplæring her, og det er jeg veldig glad for, sier 25-åringen.

 

 

Maien Østby Hagen var strålende fornøyd med å få bare seksere på vitnemålet.
-Det hadde jeg ikke ventet, sier hun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jeanette Sandbæk Håland, Ringsaker Blad 

Hard jobbing
Maien forteller om et spennende og lærerikt år på Vea. – Det er vanskelig å ikke trives her. Det er vakkert, man har flinke lærere til å hjelpe seg og miljøet på skolen er godt. Derfor er det litt trist å tenke på at jeg er ferdig her nå, sier hun. I går var det avslutning, og da fikk elevene utdelt sine vitnemål. På Maien sitt var det toppkarakter i alle eksamener, både produksjon, produktutvikling og tverrfaglig. – Jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så bra som dette, så det var utrolig moro. Jeg ble rett og slett sjeleglad.

Leter etter lærlingplass
I dag reiser Maien på en vel fortjent ferie. Etter den skal hun begynne for fullt å lete etter lærlingplass. – Jeg ønsker meg noe i nærheten, siden jeg bor på Biri. Jeg håper å finne noe i løpet av kort tid, sier hun. Maien gleder seg til å komme i gang med å jobbe. I sommer skal hun ha sitt første oppdrag som blomsterdekoratør. – Jeg har tatt på meg å dekorere til et bryllup. Det blir spennende siden det er det første jeg gjør på egen hånd utenom skolen. Men jeg har blitt godt forberedt og lært mye her på Vea, så det går nok fint.

Flere gode resultater
Det var flere i klassen til Maien som gjorde det usedvanlig bra på årets eksamen. Silje Sand, Hanna Haug og Lillian Jerner fikk en sekser hver, og er strålende fornøyde med det. – Til sammen ble det seks seksere på de 13 elevene i klassen. Det er et meget godt resultat. Også på andre linjer har man hatt gode resultater i år, sier faglærerne Linda Øverby og Sonja Lønnum Østerheim. De er stolte over hva elevene deres har fått til. – De har jobbet målbevisst gjennom hele året. Vi har hatt mange praktiske og teoretiske oppgaver undervegs. På selve eksamen fikk de gode tilbakemeldinger fra de eksterne sensorene. Det er vi glade for. Det blir stadig mer populært å gå på Vea, og man er særlig fornøyd med at man klarer å holde frafallet, spesielt på videregående, nede.

Snittet for klassen ble høyere enn vanlig, for også Lillian Jerner, Silje Sand, Hanna Haug og to andre elever fikk beste karakter på en av sine eksamener. Faglærerne Sonja Lønnum Østerheim og Linda Øverby er godt fornøyde med resultatet.

Tekst og foto: Jeanette Sandbæk Håland, Ringsaker Blad

Bilder av eksamensarbeidene finner du her 

Oppdatert 30.09.2015