English

Vårlig inspirasjon, blomster til begravelse.

Vårens inspirasjonskveld hos BLOK, Bergen var det Ragnhild Sivertsen og Åse Løvik fra Aukra blomster som sto for.

Tema var sorgarbeider og både blomsterbransjen og begravelsesbyråene var invitert. Ragnhild og Åse var godt forberedt og hadde utfordret det tradisjonelle binderiet med nye tanker og eksperiment. Miljøvennlige teknikker var også i fokus.

De inviterte til dialog og fikk lett igang samtalen med oss som var tilstede. Temaene var for eksempel: "Hvordan skape helhet og personlighet?" "Hva gjør vi bånd og tekst?" "Kan man ha levende lys i blomsterarbeidene?"

Åse var opptatt av å tenke helhet og sammenheng og hadde flere arbeider med samme tekniske utgangspunkt.

Ragnhild viste ulike ideer på temaet hjerte og kistetepper, og forsøkte å utnytte de underlagene butikkene tradisjonelt bruker, men på en ny måte.

Ragnhilds transparente kisteteppe hadde utgangspunkt og teknikk i en trelist med tråder av hyssing, som en slags vev. Ut fra dette punktet tredde Ragnhild inn hengende materialer og sikret noen av dem med å knyte tråder av phormium.

      

Ragnhild lagde også to ulike hjerter med utgangspunkt i oasisunderlag. Det ene fikk et heng av rosekronblader, mens i det andre fikk stilkene være med for å skape høyde og en diagonal avslutning som gjorde det godt synlig på avstand.

 

Fingerheklet hyssing ble basis for et vakkert og transparent kistesteppe, og samme teknikk ble brukt for å skape spennende detaljer i en tradisjonell klassisk krans.

Ragnhilds parallelle, flate og transparente "vegg" kan fungere godt som alternativ til båredekorasjoner, og blir et fint element i rommet.

 

Åse hadde en serie gjort på korte hasselnøttpinner limt til kryssfinerplater. Avstanden mellom pinnenen ble til rom for blomstene, og noen få reagensglass var plassert innimellom. Dekorering av urne ble gjort med en skive av gran som base og dekorert med greiner og viburnum.

Kisteteppe vevd av dødgress og en krans laget av samme materiale fra veikanten, trelim på dusjkanne og de hule stilkene erstattet stikkmasse.

Gratis-materiale fra veikanten er med på å gjøre arbeidene personlige og spennende.

    

Vertikalt og stående er arbeider som blir godt synlig i kirkerommet, enten det brukes stearinlys eller ei.

Åse og Ragnhild er to dyktige blomsterdekoratører som har mange spennende ideer å dele med oss. Vi takker begge to og BLOK, Bergen for en inspirerende kveld!

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

 

 

 

Oppdatert 03.05.2016