English

Heia Åslaug!!

I dag har Åslaug Hildre, Norges representant i VM i Blomsterkunst i Berlin, laget en fantastisk "100 % hånd-laget"/"100 % hånd-bundet"!

I dag er det dag to på mesterskapet og deltakerne skulle utføre den tredje oppgaven som altså var "100 % hånd-laget"/"100 % håndbundet" (det brukes litt forskjellige begrep av arrangør). Spennende! En av de vanskeligste, ja kanskje den aller vanskeligste disiplinen vi har i blomsterdekoratørfaget er bukett. Flere av deltakerne har brukt bukett-disiplinen som utgangspunkt i sitt arbeid. Åslaug klarte bragden med glans, og lagde et utrolig vakkert, luftig og spennende blomsterarbeid.


Det har vært en stor glede å følge med på hvordan det ene vakre arbeidet etter det andre har tatt form. Og de er ikke bare vakre. Deltakerne har virkelig strukket strikken langt i forhold til bukett-disiplinen. Vi har sett buketter som er opp ned, som er en del av en krans, som er tredelt, som minner mer om en installasjon osv. Mest av alt har vi sett store, frodige og fargerike blomsterarbeider, med stor håndverksmessig kvalitet, mange vakre blomster, ispedd en god dose kreativitet. De fleste har kombinert mange teknikker i denne oppgaven, - og håndlagede er de i høyeste grad alle sammen:).  Deltakerne har i arbeidene sine vist verdien av det unike i det håndlagde, i håndverket vårt, noe alle vi blomsterdekoratører må ta med oss videre.


Deltakeren fra Danmark lagde en nytelse i gule toner, - med en fiffig løsning hvor kaktus spiddet på pinner dannet grunnlaget. Vakker fargeutbygging og fin variasjon i tekstur og form.


Deltakeren fra Polen lagde en bukett med et lett uttrykk, som ga oss assosiasjoner til frøstanden til løvetannen, som bare svever avgårde.. Elegant stilt ut, med få virkemidler som fremhever arbeidet, også de vakre stilkene.


Deltakeren fra Kina sin bukett, med Klematis i vakre lilla-toner.

Kl. 15.00 starter siste oppgave i denne innledende runden, - "100 % miljøvennlig/organisk". Vi venter i spenning og i mellomtiden sjekker vi ut hva fantastiske Berlin har å by på.

Kl. 21.00 i kveld får vi vite hvilke 10 deltakere som går videre til semifinalen. Vi krysser fingrene for vår egen Åslaug! I dialog med våre nordiske venner er vi enige om at minst en deltaker fra norden må gå videre til semi-en.

Tekst og foto: Anne Stine Solberg
Oppdatert 30.11.2015