English

NM i blomsterdekorering, oppgave 2

«ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så godt å se så mye blomster og så mye liv. Vakre materialer og frodige arbeider, også preget av høst av livet!»

Lag en «blomsterbukett» inspirert av ett eller flere av ordene som slutter på verk, reisverk, kunstverk, drivverk, flettverk, bladverk, byggverk osv.

Blomsterbuketten skal ikke være en tradisjonell bukett, men en utfordring av definisjonen på bukett:

  • Unngå bindepunkt?
  • Feste blomstene under bindepunktet?
  • Utfordre proporsjonene
  • Lage den opp/ned?

Fremdeles bukett eller har det blitt et arrangement? Hva er det minimum som må være der for at dette skal kunne kalles en bukett? Ikke enkelt og slettes ikke lett å dømme heller. Dommerskjema er tilpasset ønskelig resultat, med 30 poeng på idé, 20 på komposisjon, 20 på farge og 30 på teknikk.

I klasse B har June Iren Skaalien Gulbrandsen satt sammen en bukett med et hengende arrangement skapt av korte grener og påsatt reagensglass. Frodig og blomsterrikt, men igjen må vi spørre om det med miljø? Kanskje er det bra med reagensglass siden de kan gjenbrukes?

 

June Iren Skaalien Gulbrandsen

Kaja Røshol skaper en luftig vakker bukett med farger som strutter av høst, men det er lit vanskelig å få tak i hvor bukett-utfordringene ligger? Kanskje blir de veldig synlig for en dommer, men for oss er det vanskelig å få øye på.

Sindre Ellila starter med en samling «hjerner», Celosia som virker litt vel tett, men med et ytre luftig skall ser det bedre ut, og noe av det som virket klumpete blir borte. Mye vakre materialer og farger her også. 

 

Sindre Ellila 

Klasse A

Elisabeth (Lisa) Pålsson skiller seg ut, så spennende og utfordrende, men samtidig nesten den eneste som gjør noe helt annerledes, og som absolutt ikke jobber frodig og fargerikt. Et krevende arbeid, men er det ok med gulltråd til dette miljøtema? Kanskje er den helt fin, men bare ser litt farlig ut. Et stort arbeid som utføres nesten i sin helhet i konkurranse tiden.

  

Elisabeth (Lisa) Pålsson

Eldrid Sundan ruller sammen sin bukett av blomster festet til en gressflette. Så fin teknikk og spennende løsning, jammen bra at det er åpen bedømmelse! Fint at den går nedenfra og opp med et ytre som nesten bare består av død-gress, med en overraskelse inni.

Eldrid Sundan

Karianne Elise Storvik gjøre en utfordrende variant som bygges inn i en kurvkonstruksjon. Utfordringene kommer i innspurten hvor hun vever tråd mellom alle stilkene for å feste de til hverandre.

Karianne Elise Storvik

Anne Guri Hegna Smeplass utfordrer virkelig bukettens proporsjoner med et bindepunkt så lavt ned som overhodet mulig, kun Eilin Katarina Melkersen går enda lenger ned med bindepunktet på sin bukett. Hun utfordrer også med å bruke mye arrangements teknikk sammen med buketten. Eilins bukett har en blanding av materialer som er noe av det vakreste jeg har sett, enkelt, kanskje en eller to av hver, men alle får leve fritt og i et fantastisk samspill.

   

Anne Guri Hegna Smeplass                                                                    Eilin Katarina Melkersen

Emil Bahnson er en annen som har et utrolig vakkert samspill mellom blomstene, og som tør å bruke roser som nesten er på hell, det råker mitt hjerte. Emil har også en utfordring med mange bunter av Fallopia satt sammen til en bukett eller et arrangement?

 

Emil Bahnson

Mayleen Dimmen lager en bukett på en base som minner litt om en flat smultring laget av et flak med Artiplex og en sirkel av Falopiarør, både bukett og arrangement? Fargerik og vakker!

Mayleen Dimmen

Skulle gjerne hatt med bilder av mange flere arbeider. Både Cecilie Rindarøy, Camilla Dversnes, Elin S. Havreberg, Turid Lien og Mariann Holmen hadde også vakre og frodige arbeider. 

Finale

Søndag er det finale og lørdag kveld vet vi hvilke 12 deltagerne som går videre. De skal løse en ny oppgave. Vi tar en råsjangs og tipper at fra klasse A blir det Elisabeth (Lisa) Pålsson, Cecilie Rindarøy, Eilin Katharina Melkersen, Karianne Elise Storvik og Emil Bahnson. I tillegg skal det være to til fra A, om det blir Turid Lien, Eldrid Sundan, Anne Guri Hegna, Elin Havreberg eller Mayleen Dimmen er vi spent på.

Fra klasse B tror vi på Anne Kristine Borgund Johannessen, Julie Kathinka Synnes Huseby, June Iren Skårlien Gulbrandsen og Linda Karin Efteland Hårstad. Så er spørsmålet om det blir Sindre Ellila eller Signe M Everts Forsberg. 

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 26.10.2018