English

Slik lager du din egen kjøkkenhage

Det er økt interesse for kjøkkenhage. Mange er mer bevisste på hva de spiser, mens andre har oppdaget hvor dekorativ en kjøkkenhage kan være. Her får du gartnerens tips til hvordan du kan lage din egen kjøkkenhage.

Les mer

Hagesesongen starter inne – så dine egne frø

Det er snart høysesong for å så frø, og tiden er inne for å gjøre en opprydding i esker og poser med gamle og forholdsvis nye frø. Nå er det jo slik at frø kan beholde spireevnen i mange år dersom de lagres riktig, men i mange tilfeller blir kvaliteten på frø vi har samlet på ganske redusert etter noen år. Frø av nyere dato gir som regel gode planter og førnøyde hageeiere.

Les mer

Dyrk gjerne knollfennikel i egen kjøkkenhage

Knollfennikel (Foeniculum vulgare) er en bladgrønnsak hageeiere opplever som vanskelig å dyrke i egen kjøkkenhage. Mange erfarer at den begynner å blomstre (stokkrenning) før planta danner en knoll av oppsvulma bladslirer. Nøkkelen til å lykkes med knollfennikel ligger i hvordan en gjennomfører oppalet av plantene.

Les mer

Drivbenk i hagen

Mange av oss drømmer om en frodig hage med planter vi gjerne har laget selv; enten fra stiklinger eller fra frø vi har sådd. Mange planter er enkle å lage, men ekstra moro er det dersom vi lykkes med mer eksotiske planter som oppleves som mer vanskelige å få til. Ved bruk av vekstbenker / drivbenker i hagen kan vi fremskynde vekstsesongen noen uker.

Les mer

Vea-elever presser frukt og bær til saft

I faget Plantebruk har siste års gartnerelever presset saft av frukt og bær produsert på Vea.

Les mer

"Hagen din" - en plante-app for hageinteresserte

Noen ganger resulterer et studium på Vea til noe mer enn det studenten selv hadde forestilt seg!

Les mer

Norsk foredling av Begonia presentert på internasjonal messe

Vea er stolte av å være del av prosjektet med foredling av Begonia som ble presentert på IPM gartnermessen i Essen, Tyskland.

Les mer

Nasjonalt utvalg for grønn fagskoleutdanning

Den 12.januar 2015 ble Nasjonalt utvalg for grønn fagskoleutdanning (NUGF) dannet.

Les mer

Västra Hamnen - morgendagens by

Studentene ved fagskoleutdanningen Park- og hagedrift på Vea, har vært på studietur i Sverige. De har skrevet denne artikkelen om Västra Hamnen.

Les mer

Takhagen på Tivoli Hotel & Congress Center

Høyt oppe, og helt uforstyrret av den travle biltrafikken langs Kalvebod brygge i København, vokser det mer enn bare mose på taket.

Les mer

Fremtidens vannveier

Studentene på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift på Vea, har vært på studietur i Sverige. Her er deres artikkel fra Ekostaden Augustenborg.

Les mer

Slik lager du kompost

Gartnerelevene på Vea lærer å lage kompost. Her deler de sin kunnskap, slik at flere kan lære å utnytte hageavfallet til å bli ny og næringsrik jord..

Les mer