English

Botanisk hage i Oslo

Botanisk hage i Oslo utgjør den eldste delen av Naturhistorisk museum og markerer i år at det er 200 år siden hagen ble anlagt. 

Både elever og studenter fra Vea besøker Botanisk hage hvert år, og vi blir alltid møtt av svært engasjerte og kunnskapsrike guider. I år var det Anneleen Kool som var vår guide.

Dufthagen

  

Vi startet omvisningen i "Dufthagen". Her er det samlet planter som dufter, slik at det skal være en opplevelse å være i hagen også for de som ikke kan se. Alle plantene var merket med blindeskrift i tillegg til norske og botaniske navn.

Systematisk hage

  

Vi gikk videre til systematisk hage som viser mangfoldet hos de dekkfrøete blomsterplantene. Ca.1500 arter er samlet her og de er plassert slik at de viser slektskapet med hverandre.

Duetreet - Davidia involucrata

   

Duetreet kalles også for lommetørkletreet, på grunn av de hvite florlette høybladene. Høybladene kan bli opptil 20 cm, og når treet blomster kan det se ut som om noen har hengt opp lommetørklær i treet. Blomstringen varer i ca.10 dager, som regel i slutten av mai.

Pil i hagen

  

  

Pilehagen ble åpnet våren 2014 og er laget som et barnevennlig område. Her er pil brukt på mange forskjellige måter. Det er laget tuneller, gjerder, karm på sandkassen og flettet levende, voksende pil.

Fjellhagen

   

Fjellhagen er et fjelllandskap i miniatyr, med planter, stein og vann.

Ved fjellhagen var det bygget en ny benk av skiferplater.

Vil du vite mer om Naturhistorisk museum og Botanisk hage, så finner du det her: Botanisk hage 

Foto: Dorte Finstad

Kilde: UiO:Naturhistorisk museum

Oppdatert 23.11.2015