English

Fagseminar: 1800-tallets blomsterprakt

I forbindelse med Hagehistorisk marked holdes det et fagseminar på Vea–Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

1800-tallets blomsterprakt

Vea - Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører, 
fredag, den 6. september, kl. 10.00–16.00

1800-tallets blomsterhage var et resultat av den industrielle revolusjon, av de nye koloniene, av bedre kommunikasjoner og motesvingninger i hagekunsten. I Breidablikk 6. september ser vi på anleggenes forbilder, historie, frø- og plantemateriale, variasjoner og hvordan vi best kan gjenskape og vedlikeholde slike anlegg i dag. Seminaret gjennomføres i samarbeid Vea – Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører ved Moelv og Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker.

Med oss i programmet har vi blant annet:
Avdelingsleder Linken Apall-Olsen, Oslo Museum, Oslo
Museumspedagog Inger Bondevik Grimm, Drammens Museum
Landskapsarkitekt Mette Eggen, Asker
Gartner Jan Høvo, Det Kongelige Hoff, Oslo
Professor emeritus, Dagfinn Moe, Universitetsmuseet i Bergen
Postdoktor Bjørn Anders Fredriksen, Institutt for landskapsplanlegging, UMB, Ås
Studenter ved studiet Historiske grøntanlegg (HG) 2013, Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, Ringsaker

Praktiske opplysninger:
Seminaravgift er NOK 900 og inkluderer lunsj, kaffe, te etc. Seminaret finner sted på Vea – Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører ved Moelv og varer fra kl. 10.00 til senest kl. 16.00.

Bindende påmelding til seminar skjer til sjur.harby@disenkolonial.no eller på mobil 488 97 714 innen mandag 4. september. Oppgi adresse for faktura ved påmelding.

Program


Vea–Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører ligger ca. tre kilometer nord for Moelv sentrum. Du kan reise til med Vea med bil eller tog.

Her er det kart og veibeskrivelse til Vea–Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører

Tekst: Sjur Harby
Foto: Ingeborg Sørheim 

Oppdatert 02.10.2015