English

Vea er samarbeidspartner når det inviteres til Hagehistorisk marked

Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker er 5 år i år! Det blir hagefest tre hele dager til ende, 6.- 8. september 2015!

Merk av den første helgen i september for høstens vakreste eventyr. Den er spekket med kunnskap og kompetanse, vakre varer og nødvendige tjenester du trenger til en gammel hage. – Ja, til en ny en også for så vidt, men på Sveinhaug er vi altså særlig opptatt av det hagehistoriske.

I år har vi en rekke åpne foredrag både lørdag og søndag. Vi har flyttet fagseminaret til fredag, mens de åpne foredragene er for den vanlig interesserte. Dyktige fagfolk snakker om hage med historisk vinkling på sine temaer. Fra den store hagekunsthistorien, ned til de minste forskjeller i støvbærere og kronblad på de gamle peonene.

Uthus, tun og hage fylles opp av utstillere med varer og tjenester vi trenger i en gammel hage. Flere fine hagemøbelprodusenter har kommet til, leverandører av klassisk hageverktøy, småhus for høns og kaniner, stauder, roser, peoner, frukttrær og bærbusker. Epleutstilling! Utstilling av 1800-tallets juvél; teppebedet! Hageplanleggere og gartnere i historiske anlegg, og grønne kokker i aksjon. Høner, kaniner og hester å hilse på. Herlige lekeplasser for barn. Godværskafeen er åpen og det blir flere gode kjøkken å smake på.

Sveinhaug gård har fått flere nasjonale priser og utmerkelser siden vi åpnet i 2008. I fjor ble vi tildelt Nasjonal Kultulandskapspris av Landbruks- og matdepartementet og Norsk Kulturarv, for vår…”innsats for å restaurere, dokumentere og formidle kunnskapen om historiske hageanlegg som en viktig del av kulturarven…”

Se programmet på www.sveinhauggard.no

Tekst og foto: Ingeborg Sørheim, Sveinhaug gård 

Oppdatert 30.09.2015