English

Biblioteksøk:

Veas flotte fagbibliotek åpnet i august 2010. Der finner du bl.a. rundt 8000 inspirerende og relevante fagbøker for studietilbudene våre.

 

Søk etter bøker, lydbøker, tidsskrifter, DVD og artikler her:

www.http://websok.mikromarc.no/vea

Veas flotte fagbibliotek åpnet i august 2010. Der finner du bl.a. rundt 8000 inspirerende og relevante fagbøker for studietilbudene våre.

 

Søk etter bøker, lydbøker, tidsskrifter, DVD og artikler her:

www.http://websok.mikromarc.no/vea

I rammene nedenfor finner du mye nyttig informasjon om hva du kan finne på biblioteket og gode råd og tips til for hvordan du bygger opp oppgaver og lenker til 2 store bildebaser med gratis bilder for deg som er student.Vi har også skjønnlitteratur, lydbøker, tegneserier, tidsskrifter og filmer, og vi håper alle vil finne noe som passer for seg. Her er det rom for både studier og hygge, med lesesalsplasser og en hyggelig sofakrok.

Biblioteket er betjent av en fagutdannet bibliotekar mellom kl. 08.00 og 15.30 mandag til torsdag. For å komme inn i biblioteket på kveldene og i helgen, må man ha et studentkort med pinkode.

Vis mer
Vis mindre

Triologien om taterne har kommet til biblioteket.

Britt Karin Larsen har samlet historien og historier om taterne i en omfattende,triologi. Verdt å lese for deg som er interessert i vår og taternes nære historie

Les mer

Nyttig informasjon samlet i ei bok

Mer enn 100 nordiske plantearter er giftige! Dette er en grunnbok som gjennom tekst og tagninger hjelper deg å identifisere de giftige plantene.

Foto: Turid Espelund Haugen

Les mer

Inspirasjon til bruden

Velg stil til livets høydepunkt!

Les mer

Bier er kule innsekter!

Lær mer om våre flittige og livsnødvendige bier.

Foto: Turid Espelund Haugen

Les mer

Vakker bok om sorgbinderi

Vea fagskole er oppdatert på trender også innenfor sorgbinderi.

Ny bok fra nederlandske forfatteren Moniek Vanden Berghe og fotograf Kurt Dekeyzer har komponert ei lekker bok til inspirasjon og nytenking innenfor sorgbinderi. 

Les mer

Vakkert fra Fredholm Hageopplevelser på Toten

Helen Fredholm som driver Fredholm Hageopplevelser, har gitt ut sin andre bok fra sin engelskinspirerte hage

Les mer

Grønn glede, din kreative hage

Ny bok på Vea sitt fagskolebibliotek, skrevet av Tom Egeberg Hvål

Les mer

Få tilgang til tusenvis av gratis illustrasjonsbilder!

Vea har en avtale med bildebyrået Colourbox som gir studenter og ansatte gratis tilgang til tusenvis av profesjonelle bilder for bruk i ikke-kommersielle oppgaver, prosjekter og forelesninger . 

Les mer

Hør diktet mitt om Vea

Furnes' store sønn, Ove Røsbak, skrev dette diktet om Vea til studiestart og åpningen av det nye biblioteket august 2010. 

Les mer

Fjernlåne fra og til Vea?

Biblioteket på Vea er en del av Norsk bibliotektransport (NBT) noe som knytter oss sammen med de fleste fag- og forskningsbibliotek i Norge. Vi deler gjerne samlingen vår med andre, og dersom det er noe vi har som du kunne tenkte deg å se nærmere på, kan du fjernlåne gjennom ditt lokale fag-, folke- eller skolebibliotek.

På samme måte kan Veas studenter og elever fjernlåne hos andre bibliotek. ta kontakt med bibliotekaren, så hjelper hun deg

Les mer

Sammen skal vi holde himmelen

Som bibliotekar på en fagskole er det ikke ofte jeg leser skjønnlitteratur, og hvertfall ikke romaner som forlaget plasserer i kategorien ungdomsbøker. Tidligere har nettopp ungdomsbøker vært mitt fagfelt, og denne boken får meg til å ønske meg tilbake foran en klasse med 16-åringer, bevæpnet med bøker som skal fenge, berøre, overraske. Denne boken vil jeg prate med alle om.

Les mer

Biblioteket som utstillingsrom

Biblioteket har montert såkalte galleriskinner i biblioteket, på den blå veggen midt i rommet. Her er dere velkomne til å stille ut egen kunst, fotografier eller annet som lar seg henge opp. 

Les mer