English

Fondazione Minoprio

Fondazione Minoprio er en skole som Vea samarbeider med i Italia.

Fondazione Minoprio nord for Milano er en skole som ble grunnlagt i 1962. I dag har skolen 350 elever og er en viktig skole for ulike retninger inne gartnerfag og blomsterdekorering. Skolen er delt i to med en statlig del og et privat institutt. Begge utdanninger varer i 5 år, og studentene starter når de er 14 år. Hovedfokus er produksjon av blomster og grønnsaker i veksthus. I løpet av de 5 årene har de også blomsterdekorering, særlig fra 3 – 5 skoleår. I 3. klasse har de for eksempel ca 50 timer teori i løpet av året, og 3 timer praksis pr uke.

  

  

Skolen er omgitt av en vakker park som inneholder et unikt utvalg av blomster og trær. Spesielt imponerende er Magnolian som er ca 250 år gammel, + et stort utvalg av ulike sorter og alle de vakre Cameliaer som blomstrer.

  

Det er også mange sjeldne planter som denne vakre Posirus trifoliata og Cupressus torulosa, i tillegg til vakre Cornus florida "Rubra".

Parken inneholder også en pergola bestående av Wisteria i blått, rosa og hvitt, og en labyrint skapt av ulike Hedera sorter.

Tulipaner, mange sorter Peoner, Violer og rododendron er noe av det som er i blomst når vi er der.

  

Et vakkert område med småbladet Acer i mange farger er også veldig inbydende.

Utenfor parken har skolen også et stort felt med frukttrær. Skolens mange drivhus har både produksjon av urter, dekorasjonsplanter og et for forskning, pluss et kaktushus og et veksthus med subtorpiske planter.

  

  

En vandring i parken kan gi masse informasjon fordi planter og trær er utstyrt med navn og QR-kode.

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Siv Engen Heimdahl

Oppdatert 02.10.2015