English

Internasjonal workshop for lærere i blomsterdekoratørfaget

Blomsterdekoratørlærere fra seks forskjellige land deltok på internasjonal blomsterdekoratørworkshop på Vea den 8. og 9. september 2011.

Tekst: Katharina Langseth, elev fra Arbeidervbevegelsens folkehøyskole

Vea hadde invitert lærere og veiledere i blomsterdekoratørfaget fra hele Europa, til faglig inspirasjon, diskusjoner og praktisk arbeid.

Det borres, males og sages på Vea. Målet for lærerne er å finne nye metoder for veiledning av elever.


Foto: Mats Johannesen

- Akkurat nå er vi i en lekefase. Vi skal tenke utenfor boksen. Et bord trenger ikke bare være et bord. Det finnes så mye vi kan gjøre med det, sier Anne Stine Solberg som er lektor på Vea.


Foto: Mats Johannesen

Inne på låven arbeider også elevene på Vea med samme oppgave. Spennende løsninger er å se i hvert hjørne.


Foto: Melisa Fajkovic

Linn Anette Østensen (24) og Mari Jacobsen (21) har gått på Vea siden august. – Vi tar utgangspunkt i et bord og jobber oss ut i fra det. Vi har brukt tre vaser i to forskjellige høyder og dekorerer det hele med roser, forteller Linn Anette Østensen.


Foto: Melisa Fajkovic

-Vi skal bruke ting fra området og eksperimentere med farger og former. Alt skal være ferdig til i kveld. Så blir det utstilling i morgen, sier Anne Stine Solberg.


Foto: Mats Johannesen

Janne Skaret går sitt andre år på fagskoleutdanningen Botanisk Design, deltid. Det er første gang hun er med på et slikt seminar. – Jeg lærer mye nytt. Vi drar det litt ut, og gjør mye med bordet vårt. Temaet vårt er Alice in Wonderland. Det er ganske inspirerende.

Foto: Mats Johannesen

Oppdatert 30.09.2015