English

Project DONE (Development Of New E-learning)

Vea er deltaker i et internasjonalt prosjekt som består av tre partnere, fra Slovenia, Spania og Norge.

Prosjektet støttes av EEA/Norway grants og har som mål å utvikle en elektronisk plantekatalog med busker og trær (e-Planting) for studenter, lærere og alle som er interessert i park og hage.

Prosjektet består av faglærere fra Biotehniski Center Naklo i Slovenia, Cead Santa Cruz de Tenerife Mercedes Pinto i Spania og Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører i Norge. Fra Vea deltar Liselott Lindfors, faglærer, Per Spangen, faglærer, Sonja Lønnum Østerheim, faglærer og Hildegunn Aas, koordinator.

I tillegg bidrar studenter med fotografering av planter og til de botaniske beskrivelsene i den elektroniske katalogen, e-Planting. 

27.-30.april arrangerte Vea prosjektsamling i Norge. Deltakerne har i tillegg til det faglige opplegget også fått en smak av norsk kultur og tradisjoner.

  

Tretopphytte i Ringsaker

Vi besøkte tretopphyttene i Veldre og der opplevde vi alle årstidene på en gang, fra sol, regn, hagl og til snø. Litt kaldt møte med Norge for deltakerne som kom fra 20 varmegrader.

 

 

Hovelsrud gård

Vi fikk omvisning på Hovelsrud gård som har vunnet "European union prize for cultural heritage" for restaureringen av hagen.

  

Sveinhaug gård og historisk pensjonat 

Vi avsluttet med middag i vakre omgivelser på Sveinhaug gård og historisk pensjonat.

Neste samling er i oktober og da er det Slovenia som er vertskap.

Takk til alle på Vea for at samlingen ble så vellykket!

Tekst og foto: Hildegunn Aas

Oppdatert 03.02.2016