English

Åpen helg på Vea 2013

Nærmere 800 personer kom på besøk til Vea, da 90-åringen inviterte til åpen helg.

I forbindelse med 90-års jubileet til Vea–Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, arrangerte vi åpen helg på Vea 14.-15. september 2013. Både elever, studenter og ansatte hadde jobbet med planlegging og gjennomføring av et omfattende program for helgen.

 
Her er det Kari, Eli og Cecilie som sørger for at de besøkende får informasjon om alt de kunne se eller delta på under åpen helg på Vea.

Foredrag
I auditoriet på Vea var det lagt opp til ulike foredrag. Tommy Tønsberg og Hilde Hjelt holdt hvert sitt foredrag om stauder, noe som fenget mange av de besøkende. 

  

En engasjert Hilde Hjelt mens hun holder foredrag og en godt fornøyd Tommy Tønsberg etter at han har holdt sitt foredrag. Både de besøkende og vi synes at foredragene var inspirerende og gode!

 

Per Spangen holdt et "Historisk kåseri", der han tok oss med til Vea i 1923 og frem til i dag. En spennende historie og stor utvikling av Vea som utdanningsinstitusjon.

Kurs
Blomsterdekoratør Linda Øverby holdt kurs i å lage buketter, mens gartner Per Spangen holdt kurs i poding. 

   

Per forteller, forklarer og demonstrerer hvordan man skal pode

    
Linda Øverby demonstrerer hvordan stilkene skal legges i spiral, mens konsentrerte kursdeltagere følger nøye med. To godt fornøyde damer etter at de har lært å lage bukett. Dette var morro!

Demonstrasjoner

  

Kebony viste frem materialer som kan benyttes til bygging av gulv og mye mer i uterom, mens IBF AS vise ulike typer belegningstein.

  
Gøril Nilsen er faglærer på Anleggsgartnertekniker og hun demonstrerte hvordan man skal dele og legge stein og skifer. Her er hun i samtale med en av de besøkende.

Rådgivning

Fagskolestudentene på Park- og hagedrift kunne gi de besøkende gode råd om hageplanlegging, mens Bjørg Slettvold kunne informere om et godt verktøy for hageinteresserte, nemlig plante-appen "Hagen din".

  

Studentene var engasjerte og ga råd til de besøkende, mens Bjørg informerte om hage-appen.

Se også egne artikler om:

Veas ambassadørpris 2013

Blomstersprell på Vea 

Tekst: Dorte Finstad

Foto: Kristian Kjølhamar og Dorte Finstad 

Oppdatert 18.12.2017