English

Foredrag om stauder med Hilde Hjelt

Stauder til hverdag og fest - for folk flest. 

I forbindelse med Vea sitt 90 års jubileum og Åpen helg den 14.-15.september, har vi invitert Hilde Hjelt til å holde foredrag. Hilde er lidenskapelig opptatt av planter, blomster og hageglede og deler gjerne sine erfaringer og kunnskap med hagevenner.

Foredrag: 
Stauder til hverdag og fest - for folk flest.

Foredragsholder: Hilde Hjelt

Tid: 14.september kl.13.00

Sted: Auditoriet på Vea

Pris: Foredraget er gratis

Påmelding: Vi har ingen påmelding, så det er bare å møte opp i auditoriet i god tid. Vi har 50 sitteplasser.

 

Hilde skal holde et foredrag om stauder og vil vise noen av våre kjente og noe mindre kjente stauder som går godt i vårt klima. Gjennom bilder og sin entusiasme vil Hilde la deg bli kjent med noen av staudene. Hvem er de?  

Foredraget er vinklet praktisk, og du vil få gode tips om å sanke frø selv, og hvordan du kan så og formere på en enkel måte.  I september er det jo fin tid til det!

Hilde legger vekt på hageglede og det å glede seg over det vi kan rå med akkurat i vår egen hage.  Alle bildene er fra Hildes egen hage på Ring. 

«No livnar det i lundar, no lauvast det i li, og atter som eit under, nytt liv av daude gror» Elias Blix. Staudene er fantastiske med at de kommer igjen år etter år. Bildet er tatt fra Hildes hage, med flott utsikt ned mot Vea og Mjøsa.

 Med opphøyde bed og steinlagte stier er Hilde sin hage tilrettelagt for at hun selv skal kunne glede seg over stauder, liljer og andre planter i mange år fremover.


Sommeren 2012 viste NRK -programmet "Grønn glede" Hildes hage (Gå til klipp 2.Tilpasset hage) Programmet kan du se her: Grønn glede 

Foto: Hilde Hjelt
Tekst: Dorte Finstad 

  

Oppdatert 13.10.2015