English

Intervju med tidligere elev Malin (2009/2011)

Malin Køien er blant våre elever som har trivdes så godt at hun ble et år ekstra!

1. Når gikk du på Vea, og hvilken utdanning tok du?
Jeg gikk på Vea i to år, grunnet at jeg ville forbedre meg faglig. Årene jeg gikk der var 2009/2010 og 2010/2011! Jeg tok blomsterdekoratørutdanningen.

2. Ca. hvor mange elever gikk på skolen da du gikk der?
Fryktelig usikker på hvor mange som gikk på skolen når jeg gikk der, men husker det ble sagt at det var mange.

3. Hvordan var skoledagen lagt opp?
Skoledagene var lagt opp sånn at mandager var til allmennfag (samfunnsfag, norsk og engelsk), resten av uken var blandinger med plantekjennskap, produksjon, og dokumentasjon.

Det er viktig å ha utstyret i orden når man driver med forsøk!

4. Hva har du brukt utdanningen din til senere? Hvilket utbytte hadde du av å gå på Vea?
Jeg har brukt utdanningen min til å ta lærlingtid, jeg er ferdig som lærling nå i juni. Skal opp til fagprøve i starten av juni. Dette er noe jeg vil fortsette med, videre vil jeg bli lærer innenfor blomsterdekorering.

Mitt utbytte av å gå på Vea var så mangt, fikk venner for livet, lærte masse som jeg trodde ikke en gang fantes, ble interessert i blomster (noe jeg heller aldri hadde trodd jeg skulle bli første året jeg gikk der). Fikk masse kunnskap som jeg kan ta med meg videre.

  

Venstre: Bibliotekaren foreviget som bamse! Høyre: Klassen samlet.

5. Er det et eller flere spesielle minner fra tiden på Vea som du har lyst til å dele med andre?
Fra første året er det minner som at jeg bodde på internatet, noe jeg trivdes veldig godt med, man fikk så mye bedre kontakt med de man gikk i klasse med i og med at man bodde sammen, og hang med hverandre hver eneste dag. Det var også en gang jeg ble "gift", VG2 og voksenopplæringen hadde et samarbeid med hverandre om å stelle i stand et bryllup, og jeg var så heldig at jeg fikk lov å være bruden selv.

Rocka bryllup på Vea. Foto: Rita Harildstad/GD

Ellers er det masse moro vi hadde det på fritiden, for Vea har et perfekt uteområde for å ha det gøy, vi spilte mye volleyball, badmington og diverse ballspill i hagen bak kantina, var mye nede ved Mjøsa og koste oss også. 

Andre året jeg gikk der så hadde vi blomsterstand, for å vise andre skoler at blomsterdekorering er en mulig linje å gå, hvor vi viste frem masse forskjellige brudearbeider. Vi var også i Oslo begge årene, hvor vi var i Stein Are Hansen sin butikk, jeg fikk til og med autografen hans på russebuksa, og ett bilde med han! 

 

Jeg hadde to fantastiske år.

Foto: Rita Harildstad/GD (hovedfoto), Malin Køien

Oppdatert 18.12.2017