English
 • Dorte Finstad
 • Dorte Finstad
 • Selma Frivoll
 • Silje Lerberg
 • Per Spangen
 • Laila Volden Magnussen
 • Knut Movik
 • Dorte Finstad
 • Sissel Alvestad
 • Liselott Lindfors
 • Dorte Finstad

Fra Chanel til Jenny Skavlan

Fra Chanel til Jenny Skavlan er en oppgave om redesign, mote, funksjon, kulturforståelse, og bruk av Botanisk materiale sammen med tekstiler

Dette er en innfallsvinkel for en blomsterdekoratør til å forstå og lære om stiler og muligheter til å redesigne antrekk til bruk i fest og brud/bryllups sammenheng.

Hvordan kan vi bruke vår kunnskap til å hjelpe kunder som vil ha noe annerledes til fest og bryllup?

Hvordan bruke vår kunnskap om botaniske materialer som egnethet, holdbarhet og funksjon ved redesign av antrekk og få et moteriktig, elegant og særpreget utrykk?

Mange jenter/damer vil gjerne ha det lille ekstra og synes når de skal i for eksempel bryllup, dette kan være vår nisje til å utvide vårt repertoar som blomsterdekoratører!

Det å sy er fra gammelt av en teknikk alle jenter måtte lære seg! De fleste som går på Botanisk Design har fått en grunninnføring med nål og tråd og brukt symaskinen på barne og ungdomskolen!

For å utføre dette profesjonelt bør redesign av klær skje i samarbeid med en tekstildesigner, hvis en ikke har nok kunnskap og ferdigheter selv!

Samarbeid håndverksfag imellom er veldig lærerikt og en vei å gå for å utvide lønnsomhet for flere yrkesgrupper! Det er flere unge designspirer som starter små systuer rundt omkring, som vi kan bruke og samarbeide med!

Denne oppgaven satte studentene inn i en litt ny verden og de startet med inspirasjon fra filmen om Coco Chanel, videre så vi i bøkene av Jenny Skavlan og vi snakket mye rundt temaet, fellestrekk og særtrekk mellom disse to sterke, driftige og modige designerne! Vi lærte også mye om å leve ut drømmer og lykkes!! Stor inspirasjon!

Studentene hadde med ulike plagg og startet med skisser, prøvde ut på bysten med stoff, tenkte… innhentet informasjon, bilder og satte seg inn i muligheter og begrensninger!

Vi var på bruktbutikken i Moelv og fant kjoler og belter som vi brukte som stoff og underlag for botaniske arbeider! For en billig penge ble det ene antrekket etter det andre forlenget, sydd inn, klipt opp, satt inn rynketråder, og egne skjørt ble sydd og satt utenpå en kjole og belter ble forandret til botaniske korsett!

Botaniske materialer som ble brukt var oliven, veldig lett og holdbart å bruke, kunne sys, limes og broderes på! Protea likeså! Demonterte Grein-nelliker funket flott som blomstersmykke sammen med stoff fra Kjolen, helheten ble veldig bra!!  Små grein-roser laget et blomstrende sterkt utrykk sammen med sugerør og plastikkmateriale som krage på en kjole! Kontraster til tekstilen i kjolen, inspirasjon fra Karl Lagerfeldt, sjefdesigneren for Chanel 2013, en kolleksjon med store krager!

Perlekjedene som Coco Chanel er kjent for ble laget i Cochia, grein-nelliker, tørkede svartsurbær, olivenblader med broderte perler på! Vakkert og mange «perlerader» på et enkelt antrekk omsydd bukse og en svart enkel topp inspirert av tidlig Coco Chanel «ridebukse, omsydde mannsklær»

Det ferdige resultatet ble presentert med framlegg og utstilling på låven der Botanisk Design har klasserom!!

Vi har også vist noe av prosessen på facebook og instagram!!

Vi på Botanisk Design er i utvikling og våger å ha store drømmer ……… kanskje om denne nisjen som kan bli stor, sammen med andre håndverkere som har ulike ferdigheter kan vi utfylle hverandre  og

Drømmer kan bli virkelighet!!

  

  

Tekst og foto: Aina Østby

 

Oppdatert 30.09.2015