English

Anne Frank Berufskolleg, Münster

Vea har mange partnerskoler i Europa, og vi har besøkt vår partnerskole Anne Franks Berufskolleg som ligger i Münster i Tyskland.

Skolen har ca. 1000 elever som tar yrkesfagutdanning i ulike fag. Dette er blant annet frisør, hudpleier, tekstil, barnepleier, sosialfag, kokk, servitør og blomsterdekoratør.Vi besøkte elevene som tar blomsterdekoratørutdanning. De jobber i butikk to-tre dager i uken, og er på skolen en til to dager hver uke. Vanligvis har de teoriundervisning når de er på skolen, men akkurat den dagen vi var der, hadde de praksis med en "Masterflorist". Tema for dagen var buketter, og alle elevene måtte ta med seg egne blomster til undervisningen.

Denne blomsterdekoratøreleven hadde valgt å jobbe med materialer hun selv hadde plukket ute. Spennende og utfordrende å lage en bukett uten blomster, men hun behersket det, og lagde en veldig fin bukett.

God orden på arbeidsplassen!

Her er Hildegunn Aas sammen med Ulrich Kowalski som er internasjonal koordinator på Anne Frank Berufskolleg. Han underviser blomsterdekoratørene i økonomi.

 

Her er faglærer Achim i samtale med en elev.

Hildegunn i samtale med en av elevene.

Og der var buketten ferdig!

Dersom du vurderer å søke om å få utveksling i utlandet med stipend fra Leonardo Da Vinci mens du er elev på Vea, kan vi anbefale å besøke Münster. Det er flere gode blomsterbutikker i området, og Münster er en fin by med spennende arkitektur.

Tekst og foto: Dorte Finstad 

Oppdatert 02.10.2015