English

På besøk hos Vea sin partnerskole i Barcelona

Jeg har vært på besøk hos vår partnerskole Escola d'Art Floral i Barcelona, med støtte fra Erasmus +

Escola d'Art Floral ligger litt utenfor Barcelona sentrum. 

Escola d'Art Floral

Det var helt greit å reise ut til skolen med t-bane og så gå en liten spasertur opp til skolen. Escola d'Art Floral har to klasser med blomsterdekoratørelever som går to år på skolen. I tillegg har de ca.100 elever som tar et kortere kurs i blomsterdekoratørfaget. Skolen har 4 fast ansatte og benytter 10 forskjellige frelancere til undervisning, blant andre den kjente blomsterdekoratøren Daniel Santa Maria. Alle blomsterdekoratørskoler i Spania er private og Escola d'Art Floral må hvert år søke staten om støtte til drift av skolen. I tillegg til blomsterdekoratørutdanning tilbyr Escola d'Art Floral en utdanning innen hageplanlegging.

 

Her er jeg sammen med Emilio Tinoco som er internasjonal koordinator ved skolen, og Runa Leo som jobber med kommunikasjon.Dokumentasjon med kamera må til!

Jeg fikk være med på skolens sommeravslutning der elevene hadde laget og viste frem blomsterarbeider. Det er rektor som holder tale.

Etter at visningen, taler og overrekkelser var ferdig ble det servert forfriskninger i hagen utenfor skolen. I bakgrunnen kan du skimte utsikten til havet og sentrum av Barcelona.

Barcelona

Under utvekslingsoppholdet bodde jeg i Barcelona sentrum. Det er en stor by med 1,5 millioner innbyggere, mye folk, mye trafikk og veldig mye å se. Barcelona er kjent for spennende arkitektur av blant andre Antoni Gaudi, fotballklubben FC Barcelona, lange strender og vertskap for flere verdensutstillinger og Olympiske leker.

       

Casa Battlo er et av husene i Barcelona som er tegnet av Antoni Gaudi. Spennende med belysningen om kvelden!

      

Sagrada Familia er en kirke som ble tegnet av Antoni Gaudi og byggingen startet i 1883. Byggingen pågår fortsatt og de håper at kirken skal stå ferdig i 2026.

Jeg kan anbefale blomsterdekoratørelever å søke om utvekslingsopphold gjennom Erasmus +, for å besøke partnerskolen Escola d'Art Floral, ha praksis i blomsterbutikk i Barcelona og for å se og oppleve Barcelonas arkitektur og kultur.

Lurer du på hva Erasmus + er for noe? Les mer om det her: Erasmus + 

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 27.10.2017