English

Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan, Freising

Vea har to partnerskoler i Tyskland. Vi har vært på besøk i Freising, rett utenfor München, der vår partnerskole Weihenstephan ligger.

Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan

Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan er en fagskole for blomsterdekoratører. Skolen har kun to klasser, med tilsammen maks 40 studenter. Alle studentene er utdannet blomsterdekoratører og de kommer fra hele Tyskland for å kunne ta fagskoleutdanning på Weihenstaphan. Studentene har undervisning innen blant annet språk, markedsføring, prosjektledelse, økonomi, kommunikasjon, visualisering, fargelære, plantekunnskap og blomsterkunst.

Da vi var på besøk jobbet studentene med planlegging av en utstilling de skal være med på i januar. Utstillingen er i et samarbeid med en papirleverandør, så derfor har studentene jobbet med papir i tillegg til botaniske materialer.

   

 

Freising

Skolen ligger i Freising, en liten by rett utenfor München. Det var enkelt å komme seg fra flyplassen i München med buss til Freising. Det tok ca.15 minutter å kjøre.Det ligger mange utdanningsinstistusjoner i Freising og de har verdens eldste bryggeri, som også heter Weihenstephan. Bryggeriet ligger på en høyde over byen og der har de både produksjon, butikk og en restaurant.

  

München

Når du er i Freising bør du benytte muligheten til å besøke  München. Det tar ca.20 minutter med tog. München er Tysklands eldste by og det er mye flott å se der.


  

Dette er Sankt Michael kirken som ligger i sentrum av München.

  

 

På Marienplatz ligger rådhuset. Litt lenger opp i hovedgaten kan du gå gjennom "Karlsthor".

Vil du vite mer om Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan? Les mer her:

http://www.blumenkunst-weihenstephan.de/school.html

 

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015