English

Blomsterdekoratørelever på Vea

Denne høsten var det 31 elever som begynte på sin blomsterdekoratørutdanning på Vea

Noen av dem kommer rett fra VG1 Design og håndverk og de går Vg2 blomsterdekoratør. De andre har tatt annen utdanning på videregåenden nivå fra før, og går hos oss på "Blomsterdekoratørutdanning for voksne". Utdanningen er lagt opp slik at de tar programfagene fra Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør på ett år. En klasse tar denne utdanningen på heltid, mens en annen klasse tar utdanningen på deltid.

Neste uke skal elevene ha sin første utplassering i bedrift, der de skal få se og erfare hvordan hverdagen er i en blomsterbutikk.

  

Denne uken har de øvd på å lage buketter og dekorasjoner, på å pakke inn og det å møte ulike kundetyper.

  

Elevene på blomsterdekoratørutdanningen forbereder seg til utplassering i butikk.

  

  

Elevene på Vg2 blomsterdekoratør har øvd seg på å lage dekorasjoner og det å produsere serier. Se så flinke de er allerede!

Fra skolestart og frem til utplasseringen i uke 41/42 har de som går på blomsterdekoratørutdanningen lært om stilformer, sorgbinderi, brudebinderi, buketter og dekorasjoner. Her er det bilde av elevenes første kranser.

  

De har også trent på å lage buketter. Alle materialene er produsert på Vea og elevene høster de selv ute på skolen. Etter høstferien og utplasseringen vil nok frosten ha ødelagt det som er ute, så da blir det mer innkjøp av snittblomster til undervisningen (Foto: Siv Engen Heimdahl)

Elevene som skal ut i utplassering gleder seg til praksis, samtidig som om de er spente på hvordan det vil bli. Vi ønsker dem lykke til og vet at blomsterbransjen vil ta godt imot dem.

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 19.01.2017

#veafagskole