English

Blomstersprell på Vea!

Åpen Helg på Vea bød på mange varierte aktiviteter, blant annet sceneshowet "Blomstersprell".

Med en strålende opplagt og engasjert Finn Schjøll i spissen som konferansier, vartet blomsterdekoratørlærere fra Vea og andre blomsterdekoratører opp med mange fargerike og varierte blomsterarbeider til brud. Det hele ble mesterlig avsluttet av Stein Are Hansen. Her er en forsmak på bilder fra showet:

  

Finn Schjøll er en svært engasjert og kunnskapsrik blomsterdekoratør vi setter stor pris på på Vea. Her er Finn opptatt med å kommentere et vakkert brudearbeid laget av Tove Grande Ree, faglærer på Vg2 Blomsterdekoratør.

Runi Kristoffersen underviser på vårt nyeste og internasjonale fagskolestudium Eksperimentell formgivning med plantemateriale (EF). Hun viser her to spennende brudearbeider med noe utradisjonelle materialer og teknikker. 

   

Siv Engen Heimdahl underviser på fagskolestudiet Botanisk Design (BD) og EF, og viser her to flotte og forskjellige brudearbeider: Et til å ha ringene i og et til å pryde brudens overkropp, laget av noe så utradisjonelt som engangs-hansker! Sonja Lønnum Østerheim viser her to arbeider til brud: et fargesterkt med hovedvekt på orange rognebær og ett sart og mykt arbeid med haresvans og humle. Sonja underviser på voksenopplæring blomsterdekoratør.  

  

Aina Østby og viser her et vakkert duftende arbeid med lilla erteblomster. Aina underviser på fagskolestudiet Botanisk Design og voksenopplæring blomsterdekoratør på Vea. Anne Stine Solberg, avdelingsleder for blomsterdekoratørene på Vea, viser her et kuleformet arbeid laget i pileflettingsteknikk, dekorert med lag på lag med haresvans, strå og syrinhortensia.

  

Linda Øverby viser et vakkert brudearbeid med hortensia og liljeblader laget av Siv. Linda underviser på voksenopplæring blomster og på Vg2 blomsterdekoratør. Linn Petersson, tidligere student på EF, bistår Stein Are Hansen som både mikrofon- og bukettholder:). Stein Are har selv vært elev ved Vea og har utmerket seg i flere konkurranser i inn- og utland. 

Tekst: Anne Stine Solberg    Bilder: Jeanette Nyberg

Oppdatert 03.10.2017

#veafagskole