English

Botanisk design på studietur i Genova

Kunst og kultur i skjønn harmoni, estetikk og detaljer, kulinariske fristelser og såre føtter, - vakre Genova har mye å by på for fagskolestudentene på Botanisk design.

Det mangler ikke på muligheter for å få inspirasjon i denne byen, og faget kulturforståelse stod på programmet de første dagene. Gjennom besøk i Castello D'Albertis, San Lorenzo-katedralen, Cemetery of Staglieno og Palazzo Rosso har studentene fått mange inntrykk de kan ta med seg videre inn i sin videreutdanning i blomsterdekoratørfaget.

Med panoramautsikt over byen, ga Castello D'Albertis et innblikk i kaptein Enrico Alberto d'Albertis (1846-1932) mange reiser i hele verden. Museet inneholder en blanding av arkeologiske funn, etnografiske og nautiske samlinger.

 

 

 

Studentene fikk mange gode tips til utstillingsteknikker og virkemidler de kan bruke i egne utstillinger. Istedenfor å sette gjenstandene på hyller eller i skap, var det laget ulike installasjoner med forskjellig uttrykk som gjenstandene ble integrert i.

 
Den gotiske San Lorenzo-katedralen har et særegent uttrykk, med både hvit og svart marmor, blandet med rosa, i et tydelig og regelmessig mønster. Det er en sterk opplevelse å være inne i slike bygninger og det er lett å la seg imponere av størrelsen og alle detaljer i rommet.
Cimitero di Staglieno er, i tillegg til å være en enorm kirkegård, en viktig kunstnerisk og historisk arv for Genova. Dette er Europas største kirkegård med en imponerende samling av skulpturer og gravhus med forskjellig uttrykk og stiler. I tillegg til det kunsthistoriske, var det interessant å se hvordan blomster brukes under seremonien og når de etterlatte pynter gravene.

 

 

 Tekst og foto: Anne Stine Solberg
 
 
 
 
 

 

Oppdatert 26.04.2016

#veafagskole