English

Botanisk Design vant internasjonal konkurranse!

Studentene på fagskoleutdanningen Botanisk Design vant den internasjonale konkurransen Florarte 2014.

Om konkurransen
Konkurransen ble holdt i San Pietro in Lama, en liten by som ligger ved Lecce i Italia. Studentene konkurrerte i to dager, 26.-27.april 2014. Det var tilsammen 13 lag fra 8 forskjellige land som deltok. Alle lagene skulle gjennomføre tre oppgaver hver, og det laget som oppnådde høyest poengsum totalt, ville vinne hele konkurransen. Vea sine studenter reiste sammen med faglærerne Aina Østby og Siv Engen Heimdahl.

Lagene
Norge hadde to lag med to Vea-studenter på hvert lag. Det ene laget besto av Marianne Leren og Mariann Holmen, og på det andre laget var Marit Karlsen og Andrea Støyva.

  

Marit og Andrea var på det ene laget, mens Mariann og Marianne var på det andre laget som representerte Vea og Norge.

Oppgave 1
Den første oppgaven var forberedt. Det betyr at studentene fikk oppgaveteksten i forkant av konkurransen. De kunne planlegge og forberede seg i Norge før de reiste til Italia. Begge lagene hadde forberedt underlag og plukket materialer ute på Vea som de tok med seg til Italia. I tillegg hadde de bestilt blomster som ble levert av en grossist i Italia. Oppgaven var å lage en bukett i Barock Lecce-stil.

  

Bukett laget av Mariann og Marianne. Mariann og Marianne vant førsteplass på barokkbuketten, mens Marit og Andrea tok tredjeplassen på den. 


Oppgave 2
Den andre oppgaven var også en forberedt oppgave, men her hadde de ikke mulighet til å lage noe på forhånd. Oppgaven var å lage et blomsterarbeid til en statue. Andrea og Marit laget et skjold, og de kom på andre plass med dette blomsterarbeidet, mens Mariann og Marianne laget en pute.

  

Marit og Andrea laget et skjold, mens Mariann og Marianne laget en pute.

Oppgave 3
Den siste oppgaven var en overrsaskelsesoppgave. Alle lagene fikk utdelt en gammel sykkel som de skulle dekorere. Her måtte de benytte det de hadde igjen av materialer fra de to andre oppgavene, eller finne materialer i området der konkurransen ble holdt.

  

Marianne og Mariann vant oppgave 3 med dekorering av denne sykkelen.

  

Marit og Andrea foran sykkelen som de har dekorert og et deltaljbilde av sykkelen.

Premieutdeling på Italiensk vis

Studentene visste ingenting om hvordan det hadde gått på de ulike oppgavene gjennom konkurransen, så overraskelsen var veldig stor da det ene norske laget ble ropt opp som vinner av hele konkurransen.


Resultatene ble som følger:

1. plass - Mariann og Marianne
2. plass - Pirjo og Tiina, Finland
3. plass - Marit og Andrea 

Studentenes erfaring
"For oss har det vært veldig spennende og lærerikt å få være med på denne konkurransen," sier studentene. "Det er fint  å møte mange blomsterdekoratører fra andre land og vi har lært utrolig mye om det å delta i en konkurranse. Spesielt når det gjelder planlegging, valg av materialer og disponering av tid. Det var veldig artig å få være med. Og at vi vant hele konkurransen sammenlagt, ja det var bare utrolig gøy! Vi er veldig stolte!"

På bildet ser du Marit Karlsen, Marianne Leren, Mariann Holmen og Andrea Støyva.

Foto: Aina Østby, Siv Engen Heimdahl, Mariann Holmen og Dorte Finstad

Tekst: Dorte Finstad


Oppdatert 16.01.2017

#veafagskole