English

Du lærer veldig mye mer enn det du tror!

Skomaker Våge tar mesterutdanning ved Norges grønne fagskole – Vea. Lurer du på om du skal ta mesterbrev, så må du bare gjøre det! Du får faglig tyngde og lærer om å drive riktig og fornuftig.

  • Navn: Isac Våge
  • Klasse: Mesterutdanning
  • Alder: 45
  • Kommer fra: Kapp/Gjøvik/Oslo
  • Bakgrunn: Svennebrev som skomaker og erfaring fra forsvaret.

Isac Våge driver sin egen bedrift, Skomaker Våge i Gjøvik. Han er tredje generasjons skomaker og tok over firmaet etter faren. «Jeg ville at bedriften skulle være noe mer enn det hadde vært tidligere og ønsket å ha mesterbrev». Nå har han spesialisert seg på reparasjon av kvalitetssko, er godkjent skomaker av Red Wings og selger sko av høy kvalitet fra tre internasjonale merker.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta mesterutdanning?

Jeg ønsket mer kompetanse til å kunne drive min egen bedrift, slik at jeg skulle få det beste ut av mitt eget firma. Jeg ser for meg at jeg skal ha Mestermerket på vinduet og at det blir et kvalitetsstempel for bedriften min.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Mesterundervisningen er lagt opp med helgesamlinger i Oslo. Vi har til sammen 5 samlinger. I tillegg har vi mulighet til å få veiledning av faglærer. Vi jobber med oppgaver mellom samlingene og har kontakt med faglærer og de andre studentene. Jeg har hektiske dager i jobben min, og tenkte at det ville bli tøft å ta mesterutdanning i tillegg, men alt går! Å ha livserfaring og kompetansen fra forsvaret har vært til stor hjelp.

Hva får du ut av utdanningen?

Det er givende å være på samlinger og jeg har fått noen aha-opplevelser underveis. Gjennom mesterutdanningen har jeg lært om ulike verktøy jeg kan bruke i min bedrift, og er blitt mye tryggere på det jeg driver med, ha visjoner og å velge kursen for videre drift. Jeg har fått et mer bevisst forhold til tiden min og hva den er verdt.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta mesterutdanning?

Du bør ta mesterutdanning før du starter for deg selv. Skulle ønske at jeg hadde den kompetansen jeg nå er i ferd med å få, mye tidligere.

Er det noe annet du ønsker å si?

Det burde ikke være lov å starte opp bedrift uten å ha kompetanse om ledelse, økonomi og markedsføring.

Tekst: Dorte Finstad

Vil du ta mesterutdanning?
Da har du muligheten nå. Vi starter opp med nytt kull fra januar 2019. Undervisningen holdes i Oslo.

Les mer her: Mesterutdanning

  

Isac Våge er en stolt håndverker. Her viser han frem sko fra Red Wings, kvalitetsko fra USA. Skomaker Våge er godkjent forhandler og reparatør av Red Wings. Kunden vil ha glede av skoene i mange år. 

Oppdatert 19.10.2018

#veafagskole