English

Er vi i ferd med å grave vår egen blomstrende grav?

Søndag 15.september 2019 inviterer vi til en fagdag hvor vi har fokus på sorgbinderi og hvordan blomsterdekoratørfaget kan bli mer miljøvennlig i fremtiden.

Myndighetene med gravferdsetaten i spissen ønsker innen kort tid å forby alt av blomsterfaglig arbeid som ikke kan komposteres 100 %.

Det er viktig at vi som blomsterdekoratører følger opp miljøkravene og fokuset samfunnet har på en mer bærekraftig fremtid.

Klarer ikke vi som fagfolk å følge opp denne problemstillingen, mister vi viktig omsetning, samt en kultur og ramme rundt minnehøytideligheten som har vært bygget i generasjoner. 

Vi har sett mange eksempler på at faget vårt forsvinner. Fagarbeid innen blomster til bryllup, bordpynt og generelt binderi er svært redusert både som et resultat av markedskreftene, men også kultur og trendutvikling. Mange ser på sorgbinderi som den siste trygge og sikre bastion innen blomster. Det kan endre seg fort.

Stein Are er opptatt av at denne problemstillingen må ha kommersielle og realistiske løsninger, og  leder en fagdag som både byr på demonstrasjon og  tankevekkende innspill, samt  diskusjon i plenum og praktisk eksperimentering.

Disse timene er ment å starte en prosess hvor vi som fagfolk tar av skylappene og griper utfordringen, men også mulighetene – i å være forut og forberedt.

 

 

 

 

Oppdatert 15.08.2019

#veafagskole