English

Det har vært så mye glede og så mye gøy!

Gunn Stenseth er yrkesfaglærer i aktivitørfaget, og har dette året vært student på Fagskoleutdanningen Eksperimentell formgivning med plantemateriale.

Navn: Gunn Stenseth

Klasse: Eksperimentell formgivning med plantemateriale

Alder: 52

Bakgrunn: Yrkesfaglærer i aktivitørfaget og norsk

Arbeidssted: Jobber med videregående fagopplæring i fylket 

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å bli Fagtekniker Eksperimentell formgivning?
Hadde et personlig mål og det var å finne tilbake til det lekende barnet i meg. Det målet har jeg nådd! Det jeg har lært kan jeg ta med meg i mange ulike situasjoner i livet, både jobb og privat.

Hvordan er undervisningen lagt opp?
Jeg liker måten studiet er organisert på. Det har vært samlingsbasert og det gjør at det har vært fleksibelt. Studiet har hatt fokus på å eksperimentere og dele kunnskap og erfaringer med hverandre. Det har vært stor takhøyde og ingen begrensninger når det gjelder lekenhet.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?
Det er en veldig positiv ånd her, alle er positive til å hjelpe til og fleksibiliteten til personalet møter du i alle ledd. Lærerne vi har hatt har vært veldig inspirerende. Det er et trygt sted å utvikle og holde på med kreative prosesser.

Det internasjonale samarbeidet har vært veldig inspirerende, og jeg tror jeg har fått nye venner for livet. I sommer reiser jeg og mannen min til Roma for å besøke en medstudent.

Det har vært så mye glede og så mye gøy! Jeg har opplevd at vi har hatt stor respekt for hverandre når det gjelder kreativitet, kultur og språkforståelse.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til fagskoleutdanningen EF?
Jeg kan anbefale det til alle som ønsker å kombinere eget fag med botanisk materiale. Utdanningen er også nyttig for de som underviser innen Design- og håndverksfag. Vi har lært mye som er overførbart til undervisningsprosesser.


Annet:
Jeg har vært den eneste i klassen som ikke har bakgrunn fra blomsterdekoratørfaget og i begynnelsen var det litt skummelt. Men nå ser jeg at det har vært berikende, jeg har lært så mye av de andre som jeg tar med meg fremover. Mine medstudenter sier også at jeg har inspirert dem med min bakgrunn fra tekstile fag. Det er positivt med ulik fagbakgrunn i klassen.

   

Gunn har bakgrunn fra tekstilfaget, og valgte det som utgangspunkt for sitt eksamensarbeid. Inspirasjon til kjolen har hun fått fra gamle barndomsminner, gjennom en sang som faren hennes ofte sang. Det er ei vise av Alf Prøysen som kom i 1966. Visa heter "Å den som hadde seg ei lita jinte". Dukka og dukkevogna er også en del av lykkelige barndomsminner. Gunn har jobbet med ulike sorter lav i kjolen, og benyttet flere teknikker for å lage kjolen.

Tekst og foto: Dorte Finstad 

Oppdatert 30.09.2015