English

Eksperimentell formgivning, en utdanning som passer veldig godt for lærere

Dette studiet ville jeg ikke ha gått glipp av. Jeg er glad jeg er her! Det sier Turid som er student på fagskoleutdanningen Eksperimentell formgivning med plantemateriale.

Navn: Turid Rigmor Grongstad

Klasse: Eksperimentell formgivning med plantemateriale

Alder: 60 år

Kommer fra: Høylandet, Nord-Trøndelag

Bakgrunn: Adjunkt (forming, data, statsvitenskap)

Arbeidssted: Jobbet i grunnskolen siden 1975 

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å bli Fagtekniker Eksperimentell formgivning?

Jeg syntes det så spennende ut. Jeg følte at jeg hadde lyst til å få påfyll på en annen måte, og det å kunne mer om bruk av plantematerialer hørtes spennende ut. Vi bruker det mye i skolen, men jeg ønsker å kunne lære å bruke det på nye måter. Studiet passer veldig godt for lærere, slik som meg.

Hvordan er undervisningen lagt opp? Det er noen ukesamlinger og noen14 dagers samlinger, og det er fint. Det er tett mellom noen samlinger og da har jeg ikke tid til så mye annet enn å jobbe med oppgaver i mellomtiden.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg trives veldig godt. Sammensetningen i klassen er fin med at vi er flere ulike yrkesgrupper som er representert.  Vi inspirerer hverandre og lærer mye av hverandre. Det er tøft, du må yte noe hele tiden. Det er ikke alltid vi har tid til å se opp. Vi bruker hele oss, så det er utviklende personlig også. Vi har vært gjennom både frustrasjon og latterkuler. Vi har det veldig trivelig sammen som gruppe. Jeg liker godt formen studiet er lagt opp på. Det er fint med avbrudd inni noen jobbeøkter, der vi har annen undervisning.

Dette studiet ville jeg ikke ha gått glipp av. Jeg er glad jeg er her.

Jeg trives godt med å bo på hybel her også. Det er synd at det ikke er flere studenter på studiet, de går glipp av noe veldig bra.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Da skal jeg tilbake i jobben min, så får jeg se om jeg får brukt det jeg lærer her. Allerede nå ser jeg at mye av det vi lærer er lett å overføre til jobben min. Dette er noe jeg får mye bruk for i mitt yrke som formingslærer.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til fagskoleutdanningen?

De skal glede seg til å begynne! Det er lærerikt, men også krevende. Det er travelt og veldig spennende. Man får brukt kreativitet på mange måter.


Annet:

Det er veldig greit med boforholdene her på skolen, og det er et godt miljø ved skolen.

Vea er en veldig fin plass, og det er så trivelig å se et så fint anlegg. Det er vakkert og fint å være her ved Mjøsa. Bare det å kunne gå i parken og lære noe nytt ved å se på navn som står på alle blomster og planter. Du lærer ved å gå deg en tur. Jeg liker meg svært godt.

 

 
Dette er bilder fra teknikkutprøvinger, der Turid har prøvd ut ulike blader for å se hva slags egenskaper de har, og hva slags teknikk man kan bruke på dem.
I tillegg har hun jobbet med form og tekstur.  (Foto: Turid R.S. Grongstad)

  

Foto: Turid R.S. Grongstad

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 27.10.2015