English

Eksperimentell formgivning i Italia

For andre året på rad gjennomføres en studiesamling på fagskolestudiet Eksperimentell formgiving i Italia. De besøker skolen Fendazione Minoprio, som ligger nord for Milano, ikke langt fra Como-sjøen. Målet med samlingen er å jobbe sammen med italienske blomsterdekoratører, for faglig og kulturell inspirasjon. Her kommer en liten hilsen fra faglærerne Runi og Siv....Skolen i Italia er for unge gartner-spirer innen produksjon og anlegg. Det finnes også kortere kurs innen tre klatring, beskjæring, blomsterdekorering, samt at det holdes kurs for arkitektstudenter. De har et vakkert og frodig parkanlegg. 


Vakre tulipaner i parken.

Skolen ble åpnet i 1962 og har en søster-skole utafor Geneve i Sveits. Skolens område har en fantastisk park på 7 hektar med over 300 ulike store trær, 1600 busker og mindre trær og en frukthage på 20 hektar der de har fokus på gamle fruktsorter.

 
Sophora utenfor Villa Raimondi. 


Kamelia-blomster er et eksotisk syn for nordmenn flest. 

Skolen er nå en partnerskole for Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører gjennom Flornet, og de håper i fremtiden å ha større fokus på blomsterdekoratørutdannelse.

Det er vår, sol i går og i morgen soft landart, workshop med våre studenter og Italienske deltakere ……..fortsettelse følger …… :-)


Hilsen Runi og Siv

Tekst og bilder: Siv Engen Heimdahl og Runi Kristoffersen 
Oppdatert 01.10.2015