English

Første år med Eksperimentell formgiving med plantemateriale

Et skoleår er snart over, og eksamen er like om hjørnet. Her er en visuell smakebit av hva vi har gjort på samlingene i studieåret

POP UP POP DOWN! (Samling nr. 1)

Samling på Vea, hvor vi jobbet med pop up-art. Studentene laget lollopop's som  «poppet opp»  rundt omkring i nærmiljøet. En fin måte å bli kjent med botaniske materialer, hverandre, skolen og nærområdet.

     

    

 

FJOLS TIL FJELLS (Samling nr. 2)

På denne samlingen reiste vi til Ringsakerfjellet. Vi jobbet praktisk og høstet varer vi ville jobbe videre med. Her fikk de utlevert en kleshenger og skulle lage et kortreist arbeid tilknyttet til denne etter en idétømming.

    

  

 

LYS OG EFFEKTER (Samling nr. 3)

Samling i Malmø. Her var lysdesign, prosjektorganisering og ledelse i fokus. Vi testet ut forskjellige lyseffekter for å skape ulike stemninger og opplevelser. Samlingen ble avsluttet på NM i blomsterdekorering i Oslo.

      

 

DESIGN ELLER KUNST? (Samling nr. 4)

Samling på Vea. Fokus var design og kunstkonsept. Vi hadde en utflukt for å se på ulike konsepter i nærområdet. Vi brukte dette samt inspirasjon fra NM til å utvikle nye ideer. På denne samlingen jobbet vi med forskjell på design og kunst. I tillegg hadde vi et dekoreringsoppdrag for Nordek hvor studentene jobbet med prosjektorganisering.

    

BRRRRRR………!!!!! (Samling nr. 5)

Samling på Vea. Tema var eksperimentering og ide/konseptutvikling – og bruk av snø/is. Vi var på tur til iskatedralen/isslottet på Hunderfossen. En kald, leken og lærerik prosess.


  


UT PÅ TUR, ALDRI SUR! (Samling nr. 6)

Denne samlingen ble gjennomført i Italia, henholdsvis i Milano og San Remo.

Noen stikkord: praktisk arbeid, demonstrasjon, opplevelser, blomsterparade, botanisk hage, blomsterauksjon, blomstermarkedet, ranunkel og papaverproduksjon, og masse kunst og kultur.

  

  

     

Samling nr. 7 ble brukt til å oppsummere året og samle tråder, se muligheter og forberede seg mot eksamen som vil være samling nr. 8.

Eksamen vil ende i en utstilling som er åpen for publikum. Les mer om utstillingen her: Velkommen til utstilling!

Tekst: Siv Engen Heimdal
Foto: Studentene på Eksperimentell formgivning med plantemateriale.

Du finner også bildene på vår facebookside: Bilder fra første studieår med Eksperimentell formgivning

Oppdatert 30.09.2015