English

Soft-landart på "Blomster-rivieraen", Riviera dei Fiori, i Italia.

Studenter, faglærere og eksterne kursdeltagere har vært i San Remo for work-shop.

Også i år åpna vi workshopen utenfor San Remo for utenforstående. Totalt, inkludert Eksperimentell formgivning-studentene, var det 21 personer som deltok. Første dag gikk turen til Hanbury botaniske hage på grensen mellom Italia og Frankrike, en av Italias aller viktigste botanisk hager med et enormt utvalg av planter, busker, blomster og trær. Hagen er en gammel villa, med aner tilbake til 1100 tallet, og senere på begynnelsen av 1900 kjøpt opp av Thomas Hanbury. Thomas Hanbury hadde en stor pasjon for vekster og ønsket seg et sted hvor disse kunne samles. En arkitekt og en anleggsgartner ble ansatt og stedet ble grunnlagt. Fortsatt bor en av familien Hanbury i en villa tilknyttet hagen.

Soft Landart

Soft Landart betyr, i vår sammenheng, å utnytte det som hagen ikke lenger ser verdi i eller som er i ferd med å brytes ned og dø. Det er ingen god ide å utnyttet kunstige materialer for tekniske løsninger, men finne materialer som naturen selv kan nedbryte.

Mange ulike prosjekter ble skapt, her er et utvalg bilder.

  

  

Hanbury er en favoritt for oss, og ble en favoritt for deltagerne, så vi håper å kunne tilbringe to dager på dette fantastiske stedet neste år..

Søndag gikk turen med buss til en vakker olivenlund i Badalucco, en liten landsby oppe i høyden fra Taggia. Her ble mange uttrykk til med bruk av olivengrener som lå igjen etter beskjæringen, og stener som hadde falt ut fra murene i terrassene i olivenlunden.

  

  

  

Vin, oliven, ost, skinke, olivenolje, pesto og brød ble til en god lunsj ute i det fri!

Siste dag, opp kl. 04.00 for å overvære ranunkelauksjonen på Marcado dei Fiori (Blomstermarkedet) i San Remo. Deretter gikk turen opp til en liten kunstnerby, Bussana Vecchia, for en god frokost i morgensolen.

  

  

Turen til fots ned, rett mot sola i sør, med følge at et omtenksomt esel, tok oss til stranda. Soft Landart ble her avsluttet med en uformell lek med materialer som havet hadde tatt med til oss.

  

  

Vi håper disse små smaksprøver på hva landart kan være eller bli skal lede til mange spennende overraskelser i skog og mark, og at mange vil være med oss på en ny tur neste år.

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Siv Engen Heimdahl

Oppdatert 01.10.2015