English

Fagtekniker Park- og hagedrift på oppdrag

Kristin Granum Skoglund er utdannet Fagtekniker Park- og hagedrift ved Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Hun driver firmaet "Tun og hage", der hun tilbyr planlegging, opparbeidelse og vedlikehold av hager og grøntanlegg. Vi har vært med Kristin for å se på et av oppdragene hun holder på med. Vi har også laget en film om Kristin der hun forteller om sin utdanning fra Vea. Filmen kan du se her

Kristin Granum Skoglund har planlagt og opparbeidet uteområdet ved Montebello i Mesnali. Montebello-Senteret er et landsdekkende helsesenter for de som har, eller har hatt kreft og deres pårørende. Senteret ligger i Mesnali ved Lillehammer.Bildet er fra atriumet. I forkant er "Den spiselige hagen" og bakenfor ligger staudebedet. Innerst kan vi skimte Kristin ved en av de mange sitteplassene på området.Uteområdet ved Montebello skal være for alle gjestene og brukerne ved senteret, og de har ulike behov. Dette har Kristin tatt hensyn til når hun har planlagt uteområdet. Denne benken er plassert like ved utgangen, slik at de som ikke klarer å gå langt kan sette seg ned og nyte de vakre omgivelsene.Detalj av steinarbeidet rundt en kjetting som leder vann fra taket.På Montebello har de fokus på kosthold og riktig ernæring. "Den spiselige hagen" er til glede for både øyne og gane. Her henter kokken friske urter og spiselige blomster, slik at gjestene får ren, frisk og fristende mat.På den store hvite veggen er det plassert et fotografi, for å få et mer naturlig uttrykk.

    

Kristin har plantet holdbare stauder i potter, som står på utebordene. Bak er Claus Morten Pedersen som har laget filmene som ligger på www.vea-fs.no.

   

Stauder og sommerblomster i gul-toner er plantet rundt fontenen.

Nærbilde av en av staudene.

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015