English

Fantastisk blomstrende NM-helg i Oslo

Hvert år gleder vi oss til Norgesmesterskapet i blomsterdekorering. Forventningene er skyhøye og det kribler i magen. Hva venter oss denne gangen? Hva blir oppgavene? Hvem kommer til finalerunden og ikke minst, hvem vinner?

Oslo blomsterhandlerforening innfridde til de grader! Det første som møtte oss var en flott dekorert foajé på Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo, der begivenheten fant sted. I konkurransesalen begynte de 26 deltagerne  med den første overraskelsesoppgaven: bukett håndbundet. Det var fantastiske materialer med blant annet Pampasgress og Heleconia. Bukettene ble tilfeldig plassert for bedømming, der også Siv Engen Heimdahl og Anne Stine Solberg fra Vea var med som dommeraspiranter.   

Og så var det duket for å starte med oppgaven som deltagerne på forhånd hadde planlagt i god tid. Oppgaven var blomst i vase. Her var det spennende å se alle de ulike løsningene i forhold til både idé, underlag, materialer, farger og former. Mens vi gikk rundt og lot oss begeistre, fikk vi anledning til å snakke med tidligere elever, samarbeidspartnere og engasjerte bransjefolk. Det som er så flott med yrket vårt er at vi er som en eneste stor familie alle sammen.


    

    

   

Om kvelden og under banketten ble det delt ut fagpris og fagstipend. Fagstipendet gikk til BLOK, mens Marit fra Rasmussen blomster i Hokksund fikk fagprisen. Til slutt var det klart for å presentere NM-finalistene. De syv beste i klasse A (fagbrev eller mer enn 4 år i bransjen), og de fem beste i klasse B (lærlinger eller mindre enn 4 år i bransjen), gikk videre til finalen.

Finale, og hva kunne vel være en vakrere finaleoppgave en den Linda Johnsen hadde laget; blomstrende lysekrone. De tolv finalistene jobbet knallhardt og konsentrert. De tryllet frem den ene lysekronen vakrere enn den andre. Alle i salen ville også lage lysekrone, alle ble begeistret. Det var vakkert å se alle lysekronene som hang over podiet der helgens siste blomstershow skulle starte.


     

      

Og så endelig, kåring av Norgesmester. Elin Susan Havreberg fra Storgatens Blomsterhandel DA i Oslo (klasse B) utkonkurrerte alle sammen og ble Norgesmester i blomsterdekorering 2012.  Det var ikke bare Elin Susan Havreberg som ble rørt til tårer da det gikk opp for henne, men også flere i salen kjente at tårene kom. Vi gratulerer!

 


Klasse B
1. plass: Elin Susan Havreberg, Storgatens blomsterhandel, Oslo
2. plass: Mona Hammerø, Molde Blomste AS, Molde
3. plass: Elisabeth Voreland Strøm, Sølvberget Blomster, Stavanger

Klasse A
1. plass: Cecillia Bast Sætre, Sølvberget Blomster, Stavanger
2. plass: Åslaug Nevstad Hildre, Molde Blomster AS, Molde
3. plass: Pål Inge Søreng, Interflora Line Blomster, Askim.  

Beste enkeltprestasjon gikk til Rebecca Ukkelberg (Freelance, Oslo) og publikumsprisen gikk til Ida Søderstrøm (Blomstertorget AS, Dale i Sunnfjord). 

Vi gleder oss allerede til NM neste år, som finner sted på Hurtigruten mellom Bergen og Trondheim.

Tekst og foto: Sonja Lønnum Østerheim

Oppgavetekstene til NM finner du herInterflora Norge AL

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole