English

Finale i NM blomsterdekorering 2015

Finalen i årets norgesmesterskap er i gang!

Mitt forslag til finalister slo nesten inn. Det ble 4 rett og en feil i klasse B, og 5 rett en usikker og en feil i A.

Til finalen i A: Anne Kine, Bente, Karina, Johanna, Marit Bårdsen, Mariann og Sandra. I klasse B; Iselin, Vassana, Lisbeth, Ida Camilla og Anne Å.

At ikke Tommy kom til finalen overrasker meg fortsatt, men ellers kan jeg i ettertid se at jeg burde foreslått Anne Å i B, og at det var veldig gøy at Mariann, som gikk Fagskoleutdanningen Botanisk design på Vea i fjor, ble finalist sammen med Sandra fra Bergen. Flott med nytt friskt blod!

Finaleoppgaven skal ha fokus på: «teknikk og dominans» 90 minutter er tiden og arbeidet skal kunne tas vekk fra det utdelte stativet. Stativet skal ikke være med i vurderingen av arbeidet.

  

  

Nesten alle starter med å skape en form av dekortråd, dråpe, bue, kule, vifte, men Karina gjør noe helt annet; en form som en vase skapt av Kroton-blader med noen lette strå og bær som prikker i dekoren. Godt å se noe som er annerledes!

90 minutter har gått, arbeidene er levert og dommerne gjør sine siste vurderinger. Min favoritt på finaleoppgaven i klasse A er Karina. Selv om både Bente, Johanna og Anne Kine også gjør vakre arbeider.

I klasse B er det Iselin som er min favoritt, med Anne på en annen plass.

Det som nå blir spennende er hva  summen av de tre oppgavene fører til, hvem blir Norgesmester i blomsterdekorering 2015?

Jeg må vel tippe. Jeg har sterk tro på at Anne Kine blir Norgesmester, men er åpen for en overraskelse, og det hadde vært gøy med Bente eller Karina som har deltatt i NM så mange ganger, uten å nå helt til topps.

Vinneren av klasse B tror jeg heter Juliane Iselin Langård.

Resultater NM blomsterdekorering 2015


Klasse B 
Vassana Kaewvijit, Oslo
Ida Camilla Søstuen Mendes Correia, Elverum
Anne Ådland, Bergen

Klasse A 
Sandra Kristine Jensen, Bergen
Karina Haugberg, Fauske
Mariann Holmen, Lillehammer

Norgesmester er Sandra Kristine Jensen! Vi gratulerer!

Da ble det ikke slik som jeg trodde, men jeg står for det!

 

Tekst: Runi Kristoffersen

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 18.04.2016

#veafagskole