English

Floristry Judges certification

To av faglærerne på Vea har deltatt i et internasjonalt prosjekt som heter "Floristry Judges certification". På bildet ser du Anne Stine Solberg som dommeraspirant under DM 2012.

Hensikten med prosjektet har vært å utvikle og implementere et felles sertifikat for vurderingspraksis i skole og bedrift.

Et felles sertifikat vil være med på å kvalitetssikre at de som dømmer i blomsterdekoratørfaget har relevant og nok praksis til å gjøre en god jobb.

Vea har hatt med to faglærere, Anne Stine Solberg og Siv Engen Heimdahl, som ”prøvekaniner”. Det vil si at de har fått testet sin kompetanse i forhold til det å vurdere arbeider på ulike nivå. En bred europeisk jury vurderte disse i aksjon, både når de vurderte arbeider i skole og når de vurderte arbeider i mesterskapssammenheng. I tillegg gikk de gjennom et omfattende intervju hvor de fortalte om sin egen kompetanse og sitt eget nasjonale og internasjonale engasjement i blomsterdekoratørfaget.

Prosjektet viste at de på bakgrunn av sin utdanning og sin praksis hadde mer enn nok kompetanse til også å kunne vurdere, i mesterskap. De er derfor tatt opp som aspirantdommere!

Å være dommeraspirant betyr å være assistent i 3 prøvedømminger før man evt. blir godkjent som nasjonal dommer.

Anne Stine og Siv skal nå ta fatt på sin tredje prøvedømming og de skal være med for å dømme under norgesmesterskapet i blomsterdekorering 3.-4.november 2012.

                                           

Siv Engen Heimdahl og Anne Stine Solberg er klare for å være dommere under NM i blomsterdekorering i Oslo 2012.

Vi ønsker lykke til og gleder oss til å høre hvordan de opplevde dette.

Den 30.november fikk vi beskjed om at Siv og Anne Stine er blitt godkjente dommere. Vi gratulerer!

Tekst: Hildegunn Aas

Foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole