English

Inspirasjonsmøte for blomsterdekoratører

Inspirasjonstreff i regi BLOK vet vi av erfaring er veldig bra. Også denne gangen disket de opp med herlig kveld, hvor en ung og lovende og en mer erfaren blomsterdekoratør inspirerte de mange fremmøtte på Skøyen. Daiva Januskaite og Runi Kristoffersen utfylte hverandre på en fin måte og sammen skapte de en svært inspirerende seanse. 

Runi hadde fått tak i kraftige og flotte Papaver fra Italia. Fantastisk flotte! Runi lagde mange flotte arbeider i kjent eksperimentell stil. Runi åpnet med å fortelle hvor hun får sin inspirasjon fra. Som kunsthistoriker er det naturlig for henne å bruke kunsthistorien som inspirasjonskilde, og hun viste bilder med eksempler på ulike estetiske retninger fra vår egen tid. Det var spennende å se hvordan hun brukte denne inspirasjonen inn i arbeidene, - hvordan hun overførte inntrykkene til egne uttrykk ved hjelp av botanisk materiale. 

 

Daiva er lærling på Shishi Blomster i Oslo gjennom BLOK. Senest i november 2013 vant hun B-klassen i Norgesmesterskapet i Blomsterdekorering, og fikk prisen for beste enkeltprestasjon. Imponerende! Under inspirasjonstreffet viste hun sin evne til å jobbe nøyaktig og raffinert. Daiva fortalte litt om hvordan hun tenkte når hun utvikler ideer og finner tekniske løsninger. Hun brukte blant annet piperensere og ståltråd som tekniske hjelpemidler i brudearbeidene sine. Lekre arbeider!

  

  
Runi er kjent for å se muligheter i de mest uventede materialer. Blant annet i gummislanger, hageslager og doble overvannsrør fra byggeplasser kan hun trylle fram særegne og spennende kreasjoner med. Alle i salen var enige om at nå er hageslangen til naboen utrygg og de fleste vil nok ha et ekstra våkent øye når de passerer en byggeplass. Kanskje finnes det noe vi kan bruke der?
 
 

Ståltråd og pilfletteteknikk kan også brukes sammen med blomster. Runi viste og fortalte hvordan hun jobber med materiale og teknikkene til et lydhørt publikum. Her har hun brukt teknikken først med galvanisert tråd og deretter samme teknikk med snakegress støttet opp med ståltråd. Veldig interessant å se hvordan uttrykket skiftet med materialbruken, og hvordan hun får frem blomsterarbeider med mye innhold ved å jobbe bevisst med kontraster. 

Vi takker for inspirasjonen!


Tekst og foto: Anne Stine Solberg

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole