English

Inspirerende kurs med Tor Gundersen

Den 24.-25. april 2012 hadde Vea invitert Tor Gundersen for å holde kurs innen brudebinderi.

Deltagerne på kurset var lærlinger og faglærte blomsterdekoratører fra bransjen og studenter på fagskoleutdanningen Botanisk Design. Totalt var det 16 deltagere som hadde satt av to dager for å jobbe med brudebinderi, inspirert av Tor Gundersen. Tor ønsket å vise teknikker som kan være alternativ til de mer tradisjonelle teknikkene vi benytter i blomsterdekoratørfaget.

      
Lærlingene Katrine og Ellen har begynt å jobbe med hvert sitt brudearbeid. Ved å tre botaniske materialer på tråd, lager de lette og bevegelige brudearbeider. Her lager de flere ranker som settes sammen til ett brudearbeid.

    


En annen teknikk som Tor viste var å lage et underlag av papp og stoff. Dette er et underlag som kan lages i god tid før brudearbeidet skal lages. Her har Tor benyttet en papptallerken som han har formet til en treft. Det er brukt tørroasis som stikkmasse og en naturlig grein som skaft til brudebuketten. Ved å bruke stoff utenpå treften, får buketten et naturlig og litt "shabby" uttrykk, som kan passe til mange av dagens bruder.

    

På undersiden lagde kursdeltagerne roser av stoff, slik at også underlaget får et organisk uttrykk. Tonje viser frem sin brudebukett.

 

Vakkert brudearbeid!

     

Flere bilder kommer!

Tekst og foto: Dorte Finstad

Oppdatert 30.11.2015

#veafagskole