English

Jeg er glad for at jeg valgte å bruke et år på dette studiet.

Louise Høstmark er student på Botanisk Design

  • Navn: Louise Høstmark
  • Klasse: Botanisk Design
  • Alder: 23
  • Bakgrunn: Fagbrev blomsterdekoratør
  • Arbeidssted: Tornerose blomsterverksted, Lillehammer

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å bli Fagtekniker Botanisk Design?

Jeg hadde lyst til å ta mesterbrevet, gjøre noe annet et år og viderutvikle meg faglig. Jeg har lært å strekke mine egne grenser utover komfortsonen. Det har vært ubehagelig å presse seg selv utenfor det man er trygg på, men det er det jeg har lært av.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Botanisk Design tilbys på både heltid og deltid. Jeg ville gå heltid for da kunne jeg konsentrere meg om skolen hele året. Skoleåret er kanskje litt langt, det er krevende å hele tiden være i kreative prosesser og man kan til tider gå litt tom.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Bra, det er fin skole og vi har godt miljø i klassen.

Hadde jeg hatt mulighet til å bo på skolen ville jeg ha valgt det. Men, det var ikke vanskelig å finne hybel utenfor skolen. Jeg bor i Lillehammer og jobber i butikk der ved siden av skolen.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Det er ikke helt bestemt enda. For meg er faget og håndverket viktig, så jeg ønsker å kunne bruke utdanningen min med fokus på det faglige.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til fagskoleutdanningen Botanisk Design?

Det er bare å søke! Du bør være forberedt på at det blir et intensivt skoleår, det er ikke ferie! Jeg er glad for at jeg valgte å ta dette året på Botanisk Design.

Annet:

Generelt synes jeg det er veldig bra på Vea. Det kan hende at jeg kommer tilbake på kurs eller kanskje jeg skal ta Eksperimentell formgivning med plantemateriale, det ser veldig spennede ut!

   

  

Bilder av arbeider som Louise har laget gjennom studieåret på Botanisk Design og fra forberedelse til deltagelse i Euro Skills 2012.
Foto: Louise Høstmark og Dorte Finstad

Tekst og foto: Dorte Finstad 

 

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole