English

Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med noe kreativt!

Guro flyttet fra Voss til Moelv for å ta blomsterdekoratørutdanning på Vea.

  • Navn: Guro Rykke Antonsen
  • Klasse: Blomsterdekoratørutdanning, heltid
  • Alder: 20
  • Kommer fra: Voss
  • Bakgrunn: 3 år studiespesialisering med formgivning

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta Blomsterdekoratørutdanning?

Jeg kommer fra en familie som har drevet hagesenter og blomsterforretning i alle år, og hørte om Vea gjennom dem. Jeg har alltid hørt mye bra om Vea og ville gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning. Har alltid hatt interesse for det å jobbe praktisk og å være kreativ.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Vi lærer alt det grunnleggende innenfor blomsterdekoratørfaget. Vi har veldig varierte dager, noen dager er det teori, noen ganger jobber vi med prosjekter fra ide til produkt eller vi jobber praktisk med blomster i faget «produksjon». Vi lærer å lage ulike blomsterprodukter og vi lærer å bli kreative.

I desember jobbet vi med Julemarked på Vea. Det var veldig artig å selge egne produkter og se hva som ble solgt av det vi hadde laget.

Fem praksisuker i butikk

I løpet av skoleåret er det obligatorisk med 5 praksisuker i butikk. De 3 første praksisukene jobbet jeg hjemme på Blomehjørnet Voss. Det var fint å jobbe med kundebehandling, service og praktisere de teknikkene som jeg har lært på skolen.

Jeg har også vært to uker hos Stein Are Hansen som driver blomsterbutikken «Blomst af Hansen» i Oslo. Kjempekjekt! Det kjekkeste jeg har gjort, bønder i byen. De som jobber der er en artig gjeng, jeg storkoste meg. Det var en opplevelse å jobbe i en butikk med et helt annet konsept enn jeg hadde jobbet med før.

Mye spennende å se på, mye spennende å lage og spennende kunder. Hadde en kunde til Valentines day som kjøpte roser for 10 000,- i tillegg til masse eksklusiv sjokolade.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Stortrives!! Angrer ikke på at jeg begynte her. Synd det bare er et år, for jeg har lyst til å være her lengre. Vi har en veldig fin klasse. Det er godt miljø i klassen og på skolen generelt. Vi er også en del sammen med de som tar andre utdanninger på Vea, spesielt de som bor her hele tiden, som eleven på VG2 og studentene som tar Anleggsgartnertekniker. Noen ganger har vi quiz-kvelder, det er veldig kjekt! Vi har et bra liv her på Vea.

Du som går på heltid bor utenfor skolen. Hvordan er det?

Jeg leier en hybel privat som er i gangavstand til skolen. Det var enkelt å finne hybel fordi jeg fikk en liste over aktuelle hybeltilbydere fra skolen. Jeg trives med å bo alene, men velger som oftest å spise middag på Vea sammen med de andre. Du får ordentlig mat for en billig penge og så er det sosialt å sitte og prate i kantina etter skolen.

Hva gjør du etter at du er ferdig med dette året på blomsterdekoratørutdanningen?

Da blir jeg forhåpentligvis lærling i Oslo eller Bergen. Hvis ikke det ordner seg, kunne jeg tenke meg å ta gartnerutdanning. I september skal jeg og en annen fra klassen delta i Vea-mesterskapet. Det blir spennende!!

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Dersom du liker å jobbe kreativt og utfordre deg selv, så vil jeg absolutt anbefale deg å søke. Du får prøve deg på så mye. Vi har flinke lærere med ulik kompetansebakgrunn.

Er det noe annet du har lyst til å si?

Beliggenheten på skolen er veldig sentral med 20 minutter til hver av Mjøsbyene. Behagelig at skolen ligger landlig til. Det er fin beliggenhet for den som er glad i naturen og så er det koselig sentrum i Moelv. Det er lett tilgjengelig med sykkel. Du har alle muligheter.

Jeg kjente ingen her da jeg begynte. Ble positivt overrasket over at det var så mange unge. Jeg hadde trodd det kom til å være mange godt voksne, siden det var voksenopplæring, men slik var det ikke.

Vurderer du å komme tilbake til Vea for å ta fagskoleutdanning?

Målet mitt er å gjennomføre lærlingtiden og ta fagbrev. Jeg har lyst til å ta Mesterbrev etter hvert.

Tekst: Dorte Finstad

Vil du vite mer om blomsterdekoratørutdanning på Vea? Les her: Blomsterdekoratørutdanning

Klar for å søke? Søknadsskjema

Oppdatert 16.06.2017

#veafagskole