English

Julekveld hos Prøysen

Faglærerne på Vea promoterer blomsterdekoratørfaget i beste sendetid på TV2!

Norges grønne fagskole – Vea ligger i Ringsaker, der Alf Prøysen ble født og vokste opp. Mange av oss forbinder Alf Prøysen med jul, og på Prøysenhuset i Ringsaker får du den gode nære julestemningen. TV2, med Bjarne Brøndbo som programleder, har invitert kjente gjester til nære, gode samtaler og stemningsfull musikk. Charlotte Moen viser hvordan du skal lage den beste julematen og faglærere fra Vea gir gode tips til julepynting. Vi vil vise hvordan du kan lage kranser og lykter, hvordan du kan skape stemning med juleblomster og hvordan du kan dekorere bordet til julekvelden.

Vi fikk også et oppdrag om å lage dekor til studio. Her får du en liten kikk fra forberedelser, dekorering og innspilling av programmene.

    

I studio ble det pyntet med kranser og lyslykter med vintergrønt. I det første programmet vil vi vise hvordan vi lager kranser og i program to vil vi vise hvordan lyktene lages.

  

  

Bakveggen på "Mjølkerampa" er pyntet med vintergrønt, lykter og halmbunter som bidrar til lun og koselig stemning i Prøysenhuset. Spennende for oss å se alt av lys, kabler og tv-kameraer som trengs for å produsere tv-sending.

  

   

Produsent og kameramann gir de siste innstrukser, sminke og klær må være på plass, så er vi snart klare for opptak. 

Første program sendes på TV2 mandag 26.11.2018 kl:21.40

Artikler fra de ulike programmene vil bli publisert samme dag som programmet vises på TV2:

  • Tema krans sendes 26.11.2018
  • Tema lyslykter sendes 03.12.2018
  • Tema juleblomster sendes 10.12.2018
  • Tema borddekorering sendes 17.12.2018
Faglærerne Sonja Lønnum, Siv Engen Heimdahl, Aina Østby og Anne Stine Solberg blir å se på TV2 hver mandag frem til jul.

Tekst: Dorte Finstad
Foto: Dorte Finstad/ Anne Stine Solberg

Oppdatert 08.01.2019

#veafagskole