English

Kick off – Vea 90 år

Det ble en fartsfull og energisk kick off da Vea satte startskuddet for 90-årsjubileet.

Med et glass alkoholfri champagne i hånden samlet elever, studenter og ansatte seg på tunet for høytidlig flaggheising. Det ble fine ord av Hildegunn Aas, avdelingsleder for blomsterdekoratøravdelingen, før den spennende akekonkurransen skulle gjennomføres.

  

Alle klassene hadde dannet ett eller flere lag og den energiske stemningen var til å ta og føle på. Løypa gikk fra toppen av fjellhagen og nedover den svingete veien ned mot pumpehuset. Sissel Alvestad satte i gang startskuddet og Rolf, Christian og Simen fra AGT11 var først ut. De gav full pinne nedover løypa på oppblåste slanger fra traktordekk og publikum heiet dem i mål. Slik fullførte alle de 14 lagene to runder hver. En gang på det største dekket og den andre gangen på det lille dekket.

  

Alle ga full innsats og konkurranseinstinktet var fullt til stede. Alle så ut til å storkose seg i det fantastisk flotte vinterværet. Uten skader havnet veldig mange lag utenfor løypa i svingen, og dette satte en ekstra spiss på spenningen og utfordringen.

  

Etter akekonkurransen ble det kåret et vinnerlag: Einar, Morten og Lars Aage fra AGT11 fikk beste sammenlagte tid på 44 sekunder. Det ble tre lag på delt andreplass: Louise, Karoline og Maja (BDH12); Per, Gøril og Lotta (gartneravdelingen) og Linda, Eli og Anne Stine (blomsterdekoratøravdelingen), som alle endte på 49 sekunder sammenlagt.

  

Vinnerlaget fikk flotte t-skjorter med skolens logo og alle deltagerne fikk Vea-buff som trøstepremie.

På vegne av alle ansatte, elever og ansatte gleder vi oss til fortsettelsen på et vakkert, engasjerende og annerledes jubileumsår på Vea.

Tekst og foto: Sonja Lønnum Østerheim

Se flere bilder fra akekonkurransen på vår Facebook-side.

Oppdatert 30.09.2015

#veafagskole