English

Kjør på! Jeg har ikke angret en dag.

Det er Stina sin oppfordring til andre som vurderer å begynne på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift.

  • Navn: Stina Underhaug Kjønnås
  • Klasse: Park- og hagedrift
  • Alder: 39
  • Kommer fra: Langhus, Akershus

Bakgrunn: Utdannet gartner fra Staup og var ferdig der i 1998. Har tatt blomsterdekorering på Beder. Har erfaring fra hagesenter og planteskole.

Arbeidsgiver: Jobber 40 % i barnehage ved siden av studier.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta Park- og hagedrift?

For å lære mer om hageplanlegging. Jeg vurderte flere alternativer og tenkte en del på det før jeg valgte å søke. Jeg kom frem til at to år på fagskole var overkommelig. Jeg kan tenke meg å jobbe mot privatkundemarkedet og da virket denne utdanningen relevant. 

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Utdanningen er på deltid og det er bra at det er lagt opp med ukesamlinger. Når jeg først er her har jeg fullt fokus på studiet. Det er lettere å kunne jobbe med oppgaver på kveldene når jeg er på Vea.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg trives veldig godt. Jeg kjente det med an gang jeg hit, at nå er jeg tilbake på gartnerskolen, og det var en god følelse. Det var lett å bli kjent med de andre. Det er en veldig fin klasse og en fin gjeng med personer som har ulik bakgrunn og erfaring. Vi prater mye fag og det er alltid noen å spørre, om man lurer på noe.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Jeg ønsker å kunne jobbe med hageplanlegging. Det er mange som etterspør den kompetansen blant kunder, både i hagesenteret og i planteskolen.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke til fagskoleutdanningen Park- og hagedrift?

Kjør på! Jeg har ikke angret en dag. Det var litt skummelt å skulle begynne på skolen igjen i voksen alder, med tanke på å være borte fra familien, men det har gått kjempefint. De har vært veldig flinke hjemme. Studiet med lesing, oppgaveinnleveringer og eksamener har vært overkommelig. Det har gått fint.

Er det noe annet du har lyst til å si?

Jeg har trivdes veldig godt her. Det har vært godt å være i et faglig miljø. Og så har det vært luksus å kunne bo her og gå til dekket bord til middag. Det er veldig fint å kunne ha fokus på studiet når jeg er på Vea. Det er også veldig bra at alt er tilgjengelig for oss som studenter hele døgnet. Vi kan benytte biblioteket og klasserom på kveldene.

Tekst og foto: Dorte Finstad

 

Oppdatert 02.10.2015

#veafagskole